perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Hahtuvaa

Tallinnan tulianen :) 150g sinikirjavaa (raidallista?) hahtuvaa. Hintana oli 5e, ja mä olin odottanut kyllä enenmpää, positiivinen yllätys siis :) Kaupasta en osaa sanoa mikä se oli, joku lukuisista Eesti käsitöö-nimisistä putiikeista :)

En oo vielä kokeillut ollenkaan. Ajattelin neuloa tota kaksinkertaisena kun on niin ohutta ja silleen että toinen lanka sisältä ja toinen ulkoa. Vähän yritin nyhtää sieltä sisältä sitä lankaa, mut toi on niin ohutta et se repeää. En mä vielä uskaltanut yrittää uudestaan :D

Ei oo valmistuneita. Pari päivää pidin neulomistaukoa ku ei huvittanut. Eilen aloitin sitten pakolla sille mökkisukalle paria. Alotin tänään kantapäätä (ne on lyhytvartiset), mut ei vieläkään huvittais. Oon suunnitellut yhtä villatakkia, jonka teen 7v:stä. Semmonen raita-juttu. Sitä huvittais taas aloittaa, mutta vielä tarttee laskea kaikki silmukat ja sellaset. Jos vaikka huomenna sit jaksais.
------

Tunnisteet: ,

tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Tallinnaan

Lähdetään parin tunnin kuluttua. Ollaan siis yön yli laivalla ja huomenna sitten muutama tunti Tallinnassa.

Yhdet tossut tein taas ja mökillä yhden sukan. Yhden, siltä puuttuu vielä pari siis :/

(Älkää päivitelkö paljoa etten mä taas huku blogeihin :D)
------

Tunnisteet:

torstaina, heinäkuuta 20, 2006

Tossuja


En oo ehtinyt aloittaa mitään isompaa. Se Suvi-projekti muuttuikin. Sain toisen idean. Mut siitä lisää kunhan oon ehtinyt ajatella sitä lisää. Sillävälin oon puuhastellut tällasia. Noi kahdet etualalla olevat tossut on Susannan ohjeella, mutta silmukkamääriä mä vähän muutin. Takana oleva pari on Tennesseetä, omalla ohjeella, mut havaitsin että Susannan on parempi :D

Meen kohta katsomaan Tyttö sinä olet tähti-leffan (ostettiin se jostain tarjouksesta), kun mua ei leffaan päästetty (ei ollut paikkoja jäljellä :D). Lauantaina mennään mökille, tullaan su tai ma. (ai hitsi pitää keksiä sinne joku työ mukaan, ellen sitten tee vieläkin tossuja...) Heips.
------

Tunnisteet:

maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Sukkaset

Näähän valmistuikin just sopivaan aikaan, kun helteet kuulemma(?) loppuvat nyt :D Lankana on siis se Koll Aidattu 7v, ja puikkoina oli ne Kristiinan Kudinpuikko-palkinnon bambupuikot. Hyvin toimivat :) Varressa on viininpunaista 7v:tä. Ei ole ihan samaa sävyä kuin sukkien punainen raita, mutta ei sitä erota, ellei nenä kiinni sukissa katso. Paremmalta näyttää kuin jos varsi olisi tummansinisellä tai mustalla (muut vaihtoehdot).



Sukissa on reunoissa kahden silmukan palmikot, kääntö aina joka 4. kerros. Oikean jalan sukassa palmikko on oikeassa reunassa ja vasemmassa sukassa vasemmalla. Ainakin erotan kumpi kuuluu kumpaan jalkaan :)

Kokeilin myös Italialaista neuleen päättelyä, ja se onnistui hyvin parin kokeilun jälkeen. Ihan itsestä oli taas apua. Ei tullut maailman siisteintä jälkeä, mutta seuraaviin sitten paremmin. Ja se toimii hyvin, joten riittää tälläkertaa mulle. Varmaan ongelma oli langan kireydessä tai jossain, kun en ollut ihan varma miten tiukalle se lanka kiristetään.

Tämä syntyi Terhin kauniiden mökkitilkkujen innoittamana :) Piti sitäkin sitten kokeilla. Joo värit on aika kauheat, mutta mulla ei ollut muita värejä Samoksesta, joten noilla piti pärjätä. Ja tää tulee vaan omaksi iloksi, joten eipä silläkään ole oikein väliä.

Tikru, yritän muistaa pian ottaa kuvan siitä ruusuhameesta päälläkin, nyt taas unohdin...
------

Tunnisteet: ,

perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Horseshoe-band

Tämmöinen kasa rantautui meille tänään. Suvia siis, eiköhän näistäkin jotain tule piakkoin. Keskikokoista välityötä* siis. Suvi on kivan halpaa, Myrtsin Tarjiksessa 1e/kerä, ja vissiin muuallakin samansuuntaista hintaa.

*paitsi että ei mulla ole nyt mitään "päätyötä" kesken, mutta mulle ne päätyöt on yleensä neulepaitoja :)

Jee, viimein tää minityö valmistui. Ehkä joku viikon oon tätä kilkutellut. Siksi siis niin kauan, kun tämä on ollut mun huoneessa ja oon neulonut vain joskus iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja sillein. Mutta ihana tuli. Mallineule on joku horseshoe lace, googlella löytyy varmasti. Omasta päästä tätä heittelin, mutta luulisin että on aika samanmoinen kuin se horseshoe-malli.

Ja idea tuli tästä Molly's headband-huumasta, johon piti tietty osallistua :D Musta se alkuperäinen vaan näytti liian leveältä, enkä mä toisaalta jaksanut lukea sitä ohjetta... Helpommalla pääs kun heitti vaan jotain päästä :) Kiinnitysnarut on virkattu kaksinkertaisella Tennesseellä ketjusilmukoita 3,5 koukulla. Hyvä tuli.

Huomenna menen kattomaan Pirates of the Caribbeanin jatko-osaa. Toivottavasti on hyvä :) Ja kaveri tulee yöksi sekä vanhemmat menevät mökille, kiva viikonloppu siis tulossa :)
------

Tunnisteet:

maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Laiska päivittelijä

On ollut juttujakin taas, mutta aina sitä huomaa, että onkin jo ilta, ja aattelee että huomenna sitten... Mut viimeviikolla meni kyllä pari päivää kun leivottiin juhliin kakkuja ja keksejä :)

Eli konfis oli eilen ja juhlat kans. Molemmat meni ihan hyvin, kirkossa oli vaan älyttömän kuuma, ja kun oli vielä ne kaavut päällä. Meinas tukehtua.

Lähdetään kohta mökille, ku vanhemmilla alkoi loma. Keskiviikkona tullaan takaisin, silloin (toivottavasti) olis jo antaa kuvaa niistä itsevärjätyistä sukista. (toiveajattelua, koska toka sukka on vasta pari riviä tehty, helteellä ei voi neuloa villaa :D)

Serkkujen koirakin tuli meille hoitoon n. 1,5 viikoksi.

Ja kiitos vielä älyttömästi turkoosia paitaa kehuneille :) Kommentteja oli kiva lukea.
------

Tunnisteet:

keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Heipsuli hei

Ripari loppui sunnuntaina. Oli ihan mielettömän kivaa. Sunnuntaina on sitten konfirmaatio. Leirillä en neulonut, sillä siellä oli niin paljon muuta kivaa tekemistä. Säätkin suosi, niin vapaa-ajat meni suureksi osaksi uidessa.

Juhannuksena sain mökillä vikat langat pääteltyä ja napit ommeltua. Joten:


Paita vähän lörpsöttää tosta keskeltä kuvassa. En ole ehtinyt vielä kastella ja muotoilla, vaikka käytössä onkin ollut jo viikon :D Sai kivasti kehuja leirillä, ja muutama sanoi mulle, että nekin haluaisi tehdä käsitöitä muttei osaa. Sain positiivista palautetta käsityötaidoista siis :)

Eli ei tullutkaan niitä sukkia tai lapasia :D

Lanka: Samos 450g
Ohje: Oma :)
Puikot: 4mm
Aika: N. 3vk veikkaisin. Välissä oli siis viikon tauko kun olin New Yorkissa.

Vähän tossa oli tietty säätämistä, kun tartti ite kaikki laskeskella yms. Palmikot (molemmissa sivuissa on siis sellaiset, ei oikein näy kuvissa) tuli vähän liian sivuun, ne jää vähän käsien alle. Ja toinen palmikko on vahingossa 4s sivummassa. Mut ei sitä kukaan huomaa :)

Mä oo niin onnellinen :) Seuraavaa olen jo suunnitellut, mutta en nyt ihan heti ala toteuttamaan, koska ajattelin sitä Nallesta, ja villalanka ei hirveästi houkuttele :D (paitsi telkkuneulomisena mulla on nyt sukat itsevärjätystä 7v:stä)

Nyt on pari pikkuprojektia kesken, niistä kuullaan varmasti lähiaikoina :) Ja ekasta kärjestä neulotusta sukasta tulee ihana.

- kuvaa leikattu 6.1.07 -

------

Tunnisteet: