tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Niistä lahjoista...

Taisin olla ihan kiltti. Tällaisia mm. löytyi paketeista.Paitsi oikeasti paketeista löytyi vain Kauneimmat neulemallit ja Suuri neulonta-ja ompelukirja. Parilta sukulaiselta sain rahaa, ja kehotuksen ostaa jotain mistä pidän. No mitäs muutakaan olisin ostanut kuin lisää neulekirjoja ;)

Mutta olivat työn ja tuskan takana. Nyt virallisesti pakoitan itseni pyörän talvikäyttökieltoon. Siis se on jotain niin inhottavaa pyöräillä talvella. Paksussa lumessa, kun renkaat sutii, jarrut on jäässä, samoin vaihteet. Plaah. Aina ajattelen, että se on pari kilsaa ja sama takaisin, sen nyt menee ihan helposti. Huoh. Paitsi paluumatka sujui kyllä vähän kevyemmin, kun oli repussa mukavia kirjoja ;) Lopulta kuitenkin tulee taas samat ajatukset, ja taas voisin hakata päätäni seinään, kun pyöräily ei tunnu sujuvan mitenkään.

Kirjat oli ihan ok:ta. Suuri neule-ja ompelukirja oli kattava perusteos, varmaan oliis hyvä vaikkapa käsityöluokassa olla. Siinä neuvottiin mm. koukkuamista (on muuten tosi kivaa), tilkkutöitä, ristipistoja, kanavatöitä ja tietysti neulomistakin. Neuleosio ei kyllä tuonut mulle yhtään uutta, mutta esim. virkkauksesta tiedän nyt paljon enemmän, ja opin koukkuaamaankin, vaikka mulla onkin vain virkkuukoukku.

Sukkasillaankin on tosi kiva. Ehkä vähän tyhmää, kun siinä on aika monta ihan perussukkamallia, ja kun ne on tehty niin ohuilla puikoilla. Vaikka voihan itse kuitenkin käyttää paksumpia. Eikä siinä ole neuletiheyksiä! Se on musta kyllä ihan kunnon miinus. Mistä mä tiedän sitten, minkä kokoiset vaikka ne naisten sukat on? Tai mistä tietää vaihtaa puikkoja sopivammiksi ohjeen kanssa?

Tän vuoden muutkin lahjat oli aika kirjapainotteisia. Sain uusimman Artemis Fowlin, sekä The Rasmuksen uusimman levyn, joka on kyllä ihan huippu :)

Sukat tuntuu etenevän ihan silmissä, kun tekee kahta samaan aikaan! Miksen ole ennen tajunnut tätä? Nyt olen tehnyt kaksi päivää sukkia Nallesta, ja nyt on molemmat hyvässä vauhdissa kiilakavennuksissa.'

Edit: Mulle tulee aina joku aivokatkos postauksia kirjoitellessa, ja aina unohtuu sanoa jotain. No tälläkertaa unohtui mainita, että sain tilauksen! Äiti haluaa hartiahuivin. Kuulemma saa olla harva, mutta lämmin tai jotain sen suuntaista. Pitää tentata sitä, kun se tulee kotiin :)

7 Comments:

At 27/12/05 5:59 ip., Blogger Susanna said...

Minäkin mietin että minkä hiton takia ei ole niitä neuletiheyksiä siinä sukkasillaan kirjassa. Mulla on yleensä aivan eri käsiala kun ohjeissa, aina saa olla puikkoja vaihtamassa. Periaatteessa tuo on niin iso miinus, että kirjan ohjeet on aika käyttökelvottomia. Pöh.

Tykkäiskö sun äiti tuollaisesta huivista minkä Anne oli tehnyt www.muro.vuodatus.net ? Mun mielestä se on aika hieno, ja aina oikeaa, niin etenis nopeasti.

 
At 27/12/05 6:48 ip., Blogger särmä said...

Pukki toi mullekin tuon sukkasillaan kirjan. Minusta on aika omituista(ärsyttävääkin toki) ettei siinä ole just niitä tiheyksiä. Kirjoittajan tyyli kirjoittaa on sellanen, että ihan kuin hän tietäisi sukankudonnasta kaiken ts.älä tee sitä, äläkä tätä, jos haluat kauniit ja OIKEAN kokoiset sukat. Minusta oikea neuletiheys on kuitenkin yksi olennaisimmista onnistumisen edellytyksistä..

Muutenkin minua ärsyttää kirjoittajan tyyli. Niitten tahallaan virheellisten sukkien kuvateksti saa varmasti monen ensikertaa sukat neulovan jättämään koko projektin. Ei kovin kannustava kirja, mutta kaunis kyllä.

Tein kummitädille roosan joululahjaks ja äiti tilas "samanlaisen". Pienet lisäansiot ei oo koskaan pahitteeksi:)

 
At 27/12/05 8:23 ip., Blogger Susanna said...

Totta joo, että kirjoittajalla on sellainen tyyli, että tulee mieleen kaikki kamalat tarinat mitä on kuullut muinaisista kansakoulun opettajista :D Ja että on vain yksi oikea tapa neuloa kantapää, kovin ahdasmielistä...

 
At 27/12/05 9:14 ip., Blogger derea said...

Roosakin on ihan kiva, mutta ei taida olla vielä mulle tarpeeksi aivotonta, että sitä voisi tehdä telkkaria katsoessa. Näytin äidille Fifiä ja se hullaantui täysin :) Sellainen siis.

 
At 28/12/05 10:55 ap., Blogger Lape said...

Mä kirjaimellisesti törmäsin tiheysongelmaan tehdessäni sukkia kirjan mukaan(pienosella riskillä eri langalla)... hienot saapassukat tuli ja saajalleen mieluisat vaikka matkanvarrella ohje muuttui ja kantapää tehtiin omien laskelmien mukaan.... ainoastaan kerrokset samat kuin kirjassa???

Olisin kaivannut myös tarkempia tietoja käytetyista langoista. metrimäärää=100g niin voisi helposti vaihtaa lankaa.... no joo kauniitahan mallit ovat... oma käsiala on vaan niin epänormaali että... höh...

Seuraavalla kerralla kirjaa ostaessani kiinnitän kyllä ko. asiaan huomiota... huomasitko muuten että 7 veljestä oli alelankaa ;)

 
At 28/12/05 11:32 ap., Blogger derea said...

Kiitti vinkistä Lape! Pitää vinkata äidille, se kun menee ostamaan langat itse. Anttilassako se alennus on?

 
At 29/12/05 9:46 ip., Blogger tikru said...

Mä vilkuilin sukkasillaan kirjakaupassa ja jätin ostamatta. Tuo on kuumentanut tunteita monessa blogissa ja hyvä niin. Toivottavasti kirjoittaja on saanut palautetta.

Naisen sukkakokohan voi olla mitä vaan väliltä 35-42? Kyllähän se pitäis tietää :)

 

Lähetä kommentti

<< Home