sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Nonni

Siinä on nyt sitä valmista lankaa :) Olis ollut kivemman näköinen jos olisin vyyhtinyt sen "normaalikokoiselle" vyyhdelle, mut en mä jaksanut. Kun toi piti jo keriä siltä pitkältä vyyhdiltä (usko pois, siitä ei olis ollut helppoa saada suoraan normikokoista kerittyä), ja vielä tarttee keriä kahdeksi mielellään samankokoiseksi :D keräksi. Ja vielä sisältä alkaen. No mulla on huomiseksi puuhaa...

Lähtötilannehan oli siis valkoista 7v:tä.

Värit on

punainen - Jamaica
keltainen - Lemon (vai mikä se sitruuna olikaan)
oranssi - Tamarindo
violetti - Grape

Toi valkoinen raita on siis se sitruuna, ei vaan oikein näy. Ja siitä tuli vaaleanpunaista, kun Jamaica päästikin kauheasti väriä. Mut siitä tuli tosi kivan näköinen kun on tollainen kirjava. Toi punanen päästi ihan mahdottomasti väriä, olis tullut vieläkin mutta mä en jaksanut huuhdella niin kauaa. Pesen ne sitten ainakin alkuun käsin (tulevat sukat).

Värjäysperiaate on selitetty täällä.Tein mallitilkun, ja tässä näkyy vähän miten se kelta/v.pun on kirjava. Oranssistakin tuli vähän monivärisempi, kun heittelin sekaan sitä punaista. Punaista laitoin myös noihin raitojen vaihtumiskohtiin, kun olin ne tehnyt huolimattomasti ja niiden kohtien oikeista väreistä oli tullut jo ihan vettä.

Tuulia, se väri on nimeltään Tamarindo, pussin kuvan näät mun toissapostauksessa (siis ennen tota oranssia lankaa). Mä en oo ikinä ennen kuullutkaan moisesta väristä. Ja se kun oli eka millä värjäsin, niin ihmettelin vähän miten kaikki puhui imelästä hajusta, sillä sille se ei ainakaan haissut. Mutta pahimmat hajut lähti ulkona kuivuessa.

Tuolla Streets and yo'sissa sanottiin, että halutessaan voi mitata kuinka paljon lankaa on yhdessä kerroksessa jne. Tein niin ja jokaisesta väristä pitäisi tulla 2 kerrosta. Menee varmaan vähän yli, koska jouduin siirtämään niitä merkkilankoja jokaista 4cm pidemmälle, kun viimeiseen väliin olisi tullut muuten 16cm liikaa lankaa :D En tiiä mikä laskuvirhe siinä tuli.

Tulevalla viikolla ehdin toivottavasti päivittelemään useammin. Ens vkloppuna mennään mökille viettämään juhannusta ja sitten maanantaina mulla alkaa ripari :/ Äiti on nyt jo ihan paniikissa siitä järjestämisestä, vaikka juhliin on aikaa vielä kai 3 viikkoa :D Niin muuten, en mä jaksakkaan tehdä itse niitä vaatteita. Ostin mekon, mutta teen siihen kaveriksi varmaan vielä jotain. Ehkä sen Vogue Knittingin boleron tai sitten jonkun huivin. Mekossa on vaan vähän hankalat värit, pitää kattoa jos löytäisin jotain sopivaa lankaa...

Tunnisteet:

6 Comments:

At 18/6/06 8:54 ip., Blogger Vilma said...

Onnittelut onnistuneesta koolauksesta! Hyvät värit ja hienosti raidoittuu. :)

 
At 18/6/06 9:51 ip., Blogger Tuulia said...

onpa makeita värejä! ei meidän ruokakaupassa kyllä myydä tuon nimisiä värejä, pussitkin oli vähän erilaisia. No, täytyy varmaan miksailla itse :)

 
At 18/6/06 10:13 ip., Blogger joko said...

nätit värit olet kyllä onnistunu saamaan!

 
At 18/6/06 10:45 ip., Blogger TiinaV said...

Ihanaa lankaa! Muista ottaa riparille tarpeeksi lankaa ja puikkoja, niin kuluu tunnit nopeammin.. :D

 
At 19/6/06 8:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ihanat värit! Mahtavan väristä lankaa olet onnistunut värjäämään.


Johanna

 
At 19/6/06 4:50 ip., Blogger Minna said...

Hienoa lankaa! Pieni kirjavuus ei haittaa minusta yhtään, päinvastoin, se tuo vain elävyyttä neulottuun pintaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home