keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Käsitöitä

Vaan ei mun :) Tänään oli taas kirjaston edessä mummoja myymässä käsitöitä. Mm. sukkia oli Nallesta, ja ihan huvikseen kysyin hintaa. 10 e! Siinä ne kyllä nettoaa ihan kivasti. Jos kahdesta kerästä Nallea saa kolme paria sukkia, ja langat maksaa yhteensä n. 6e, ja myynnissä saavat 20e. Ihan mukava summa. Pitäisiköhän munkin alkaa myydä sukkia :)

Nyt taas kerran ei ehdi tarpeeksi neuloa, kun on niitä hemmetin kokeita. Vaikka hartiat on erimieltä, kamalan kipeät.

Huomenna on englannin koe, joka on kyllä aika helppoa. Nyt pitäisi jo taas lukea. Pah. No kohtas on onneksi joululoma, ja saa neuloa niin paljon kuin jaksaa :D

Kirjojakin ihailin. Joululahjaksi pyydän ainakin Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit, Scarf stylen ja Sukkasillaan. Stitch and Bitchinkin haluaisin, mutta siinä on kyllä suurin osa vain neulomisen opetusta. Joitain hyviä vinkkejä siellä kyllä oli. Alkuperäistä en ole nähnyt, joten tähän, onko suomennettu huonompi, en voi nyt kommentoida. Se Neulo itse pehmeät lelut oli myös ihana, mutta sen voisin lainata vaik kirjastosta, kun en mä niitä niin paljoa kuiteskaan tekisi.

6 Comments:

At 23/11/05 5:23 ip., Anonymous AnneM said...

nooh...mä olen vähän eri mieltä nettoamisesta, kun meneehän siihen työhön aikaa. Ei siinä isoa tuntipalkkaa saa itselleen. Mutta mikä jottei, jos on ylimääräistä aikaa ;)

 
At 23/11/05 10:04 ip., Blogger Kristel said...

En taitaisi kympillä aikuisten sukkaparia myydä, paitsi kavereille. :)

Mun mielestä neuletyön hinnoitteleminen on kyllä sinänsä älyttömän vaikeaa, kun tuntipalkoille ei pääse millään. Ja monet kauhistuu jo kun kuulee kuinka paljon pelkästään materiaalit maksaa... :-/

 
At 23/11/05 10:29 ip., Anonymous JaanaM said...

No, en mäkään kyllä kymppiä pidä minään. Halvalla menee, jos on ihan käsintehtyjä. Ettei koneella siis.

 
At 24/11/05 12:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

En ainakaa minä myy Nallesta tehtyä sukkapari kympillä. Kuvittele mikä aika siinä menee. Paljon saa puikottaa, et illassa saa tehtyä sukkaparia, viikossa siis ehkä 5-6 paria. Ei jää palkkaa laisinkaa tekijälle.

 
At 24/11/05 1:54 ip., Blogger derea said...

En tiedä onko ihan käsin neulottu vai koneella. Onhan siinä kyllä työtä, mutta sukissa oli kyllä aika pieni varsi. Mutta siis lähinnä vain höpötin mitä nyt mieleen tuli, että en suinkaan vähättele heidän työtä yms.

 
At 27/11/05 1:38 ap., Blogger Susanna said...

Työn hinnoitteleminen on kyllä vaikeaa. Esim käsityömessuilla oli jollain lasten tumppuja Nallesta tehtyjä, 19e. Mun mielestä se on sikahinta,huono lanka lapselle, eikä jälkikään ollut nättiä. Musta on jännä että aina myynnissä olevat sukat on sitä perustavaraa, peruslangasta. Miksei joskus jotain nättiä, hyvin saisi monta kymppiä sukkaparista.

Ja ihan noin lähtökohtaisesti käsitöille ei voi ajatellakaan laskevansa tuntipalkkaa, koska se on sula mahdottomuus. Pitää vaan miettiä paljonko menee materiaaliin, ja kuinka arvokkaana pitää sitä aikaa mikä menee. Kyllä mulla on suhteessa halvemmat paidat kuin tumput, kun mua ei sitten yhtään kiinnosta niiden tumppujen teko :D

 

Lähetä kommentti

<< Home