tiistaina, elokuuta 29, 2006

Janome Decor

Whihii, tollanen se sit on :) Perjantaina haettiin, ja sunnuntaina keittiöstä kuului surinaa. Koitan laittaa huomenna kuvan siitä mitä ompelin.

Tää ei oo mallia silitysrauta ja leivänpaahdin, mutta tosi kiva silti. Kun mentiin kattelemaan, mulla oli ajatus, että haluan kyllä sellaisen "missä on näyttö", koska ne on uusia. :D En sitten hankkinutkaan. Ainoot rasitukset on, että tässäkin pitää pakittaessa pitää sitä nappia pohjassa (siis ei mikään suuri haitta, mutta on vaan vähän rasittavaa), ja sitten kun vaihtaa ommelta, pitää kelata käsipyörää pyörittämällä kaikki ompeleet läpi.

Plussista ainakin sen verran, että tohon pyörähtää aina ompeleen mukana näkyviin mikä pistonpituus, leveys sun muut säädöt kannattaa laittaa. Hyvä ainakin nyt kun en mä mitään tiedä mikä asetus ois sopiva :)

Tällähetkellä ompelu tapahtuu keittinpöydällä, mutta äidiltä tuli puheita että hommattaisiin yhteen huoneeseen uus pöytä, ja voisin sijoittaa tän ja saumurin sinne pysyvästi :)

Nyt kun mulla on hirveä hinku ommella, niin ei tuu olemaan ainakaan ideoista puutetta. Ja mulla on jo listaakin. Kaverille yks toppi ja kassi, itelle sellainen isompi kassi, ja sitten vielä paitasuunnitelmiakin on. Niitäkin voisin näyttää, on vaan piirretty kouluvihkoihin kun fyssan ja ussantunneilla tulee inspiraatiot :D

Onko kukaan bloggaaja menossa vkloppuna Hesan messuille? Minä ainakin :)

edit. sorge, vaihdoin vaan profiilikuvan sijaintia, kun eka kuvahosti alkoi säätämään jotain outoa :D
------

Tunnisteet:

maanantaina, elokuuta 21, 2006

Tet - työelämään tutustuminen

Jee, mul on sopimus! Sinooperi onkin kiva paikka :) Olispa jo lokakuu, menisin paljon mielummin tonne jo nyt ku olisin koulussa.

Kuulemma jos tekee työt hyvin, saa lopuksi askarrella niitä esimerkkitöitä :)

Marita: Tässä on lista Suomen ompelukonekaupoista, ja siitä kun pistää find-toiminnolla ja Helsinki, niin löytyy. Mä kävin sitten vaan Martinlaaksossa ja sitten tossa Jarin Ompelukoneessa.

Ei oo vielä lopullista päätöstä tehty, mutta mun ajatteleman Husqvarnan sijaan tuleekin luultavasti Janome. Vaikka eipä sillä merkillä merkitystä ole, kunhan on hyvä kone :)
------

Tunnisteet:

lauantaina, elokuuta 19, 2006

Diipadaapa

(kiva otsikko) Tuli pieni tauko näköjään. No eipä mulla ole ollutkaan mitään mainittavaa. Viimeviikon lauantaina kävin kattomassa Martinlaakson Ommelasema-nimistä kauppaa, ja tulin tietty 10 min sulkemisen jälkeen... No kohta lähden kattelemaan taas. Tai sitten menen suoraan Hesaan, kun siellä on niitä enemmän :) Tänään ei varmaan vielä ostoa tehdä, tai mistä sitä tietää...
------

Tunnisteet:

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Päivän toinen postaus

Tämmösiä mä tein :) Pakko tehdä pian lisää, oli tosi kivaa :D

Osa muodostui jo tällaisiksi:



Lähempää:

Toi renkaan yhdistymiskohta näyttää ihan oudolta kuvassa. Se on oikeesti tosi kivan näkönen, vaikka ite sanonki ;)

Huomenna Lintsille. (Ja sitä ennen hammaslääkäriin :/)
------

Tunnisteet:

Hamomonen



Jee. Ihan kiva tästä tuli. Vähän piti hidastella välillä, kun oli käytössä vika neula, enkä mä ois oikein jaksanut mennä ostamaan uusia :) Langankin kanssa sai tuskailla. Helmapäärme oli vika juttu, ja sen jälkeen lankaa olikin enää alle puol metriä ;) Hyvä tuuri. Yleensä mulla loppuu ala-tai ylälanka tossa helmaa ommellessa, ja tietysti etukappaleen kohdalla..

Harmittaa vaan, että siitä tuli pikkasen liian iso. Kyl se päällä pysyy, mutta ois vähän kapeempi voinu olla. Ja noi raidat meni aika tyhmästi ton helmaosan ja "yläosan" osumakohdassa.

Nyt Fimoilemaan :)

(ps. osaan seistä suorassa ;)
------

Tunnisteet: ,

lauantaina, elokuuta 12, 2006

Varastontäydennystä

Huomasin joskus viimeviikolla, että Varistossakin on Sinelli! En kyllä tiiä onko se ollut jo vaikka kuinka kauan siellä :D

Positiivinen yllätys että Fimot oli näin halpoja, kun musta ainakin Cernitit maksais 4e/pkt. En tiedä Cernitin pakettien koosta, mutta mä halusinkin Fimoa mielummin.

Tossa vihreessä on ilmeisesti joku erikoisjuttu, leuchteffekt, eikös se ois joku valoefekti? Enpäs tiiä pitää siis kokeilla :)

-- kuva poistettu --

Kun on niin tasokkaisiin kuviin täällä totuttu, jatketaan samalla linjalla. Hiuksista ei oikeestaan näy mitään. Mutta tollaiset niistä tuli.

Mutta ilouutisiin! Mä saan uuden ompelukoneen! Iik! En vielä tiedä millaisen, mutta noita Husqvarnan Viking-koneita oon katellut. Pitää käydä kattelemassa (tänään olin 10 minuuttia sulkemisajan jälkeen ovella kolkuttelemassa.) ja kysyä hintaa, ennen kuin kehtaa ehdottaa sitä vanhemmille :D Saan koneen siis rippilahjaks, ja se on sitten mun ihan ikioma kone.

Ja loppuspesiaali : nyt mulla on kolme korvista! Tai on ollut jo melkein kolme viikkoa, mutta ihan sama :)

Hame ei oo vielä valmis, vielä vähän pitää säätää, mutta eiköhän hyvä tuu.
------

Tunnisteet: ,

torstaina, elokuuta 10, 2006

Ruutua

Kuka arvaa mitä tästä tulee? Valmista toivottavasti parin päivän sisällä... (Ja yks vihje on että ei tule keittiön uusia verhoja, vaikka sisustuskangasta onkin :D) Värit näkyy vähän väärän sävyisenä, ne on vähän tummempia ja siellä on ruskeetakin mitä ei kyllä kuvasta näy.

Tälläkertaa luovutin ja ostin tavallisen vetoketjun piilosellaisen sijaan. Oon nimittäin tajunnut, että ihan sama onko tavallinen vai piilo, jos sen ompelee kuitenki huonosti ;) Pitäis varmaan joskus opetella sitä piilonkin ompelua..

Nyt tää näyttää kyllä musta paremmalta. Purin siis sen liilan raidan ja jatkoin vaan näillä kolmella.

Hiuksista tuli aika kivat, koitan saada seuraavaan postaukseen kuvan :)
------

Tunnisteet: ,

maanantaina, elokuuta 07, 2006

Kriisi


Raitapaita on nyt tässä vaiheessa. Kolmatta raitaa aloitettu. Mut nyt mä en ole enää varma noista väreistä. Toi violetti raita on jotenkin vähän outo. Enkä mä osaa päättää, että kannattaisko se purkaa ja käyttää vaan kolmea väriä raidoissa jollon se olisi tällaista:

(paita on muuten mytyssä, että ei ole noin kiemura :)


Mielipiteitä saa jakaa :)

Onneks tänään ei tuu telkkarista oikein mitään, niin ei tarvii pohtia tota koko iltaa :D

Huomenna meen kampaajalle leikkaamaa hiukset lyhyeks. Vähän jännittää :/
------

Tunnisteet:

sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Ankkarock

Eilen olin Ankkarockissa :) Oli tosi kuuma, mutta silti tosi kivaa. Harmi vaan, että The Rasmuksen esiintyminen siirtyi sunnuntaille, ja mulla oli tietty lippu vaan lauantaiksi :/

Raitatakista on nyt menossa tokan raidan loppuruora, eli tummansinistä. Tänään ehkä ehdin jo kolmanteen asti :)
------

Tunnisteet:

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Raitapaita

Tossa on vähän piirrustusta siitä millasta teen. Vasemmalla on hienompi (ja alkuperäinen) kuva, ja oikeella pikasotku mihin hahmottelin värit :D

Eilen aloittelin vähän. Lankana on siis 7 veljestä. Halusin alareunaan ja hihansuihin resoria. Alkuperäinen ajatus oli että 2o 2n, mutta sitten taas muistin saman ongelman mikä oli siinä turkoosissa paidassa. Joten käytin sitten sen ideaa taas :) Eli tässä on samaa "joustinta", eli 2s oikein ja 2s ainaoikein.

Pitää nyt vaan kattoa, että miten tälle käy. Vielä ei oo muuta suunniteltu kuin paidan ulkonäkö ja ton alotussilmukkamäärän laskin. En tiedä vielä edes kuinka korkeita noista raidoista tai joustimesta tulee :)
------

Tunnisteet: ,