maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Jotakin.

Siinä on ne mainitut sukat. Ihanat. Pitäis varmaan opetella joku siisti päättelytapa, nyt tuli vähän tyhmä. Nää on siis kärjestä päin aloitetut. Ja kummassakin sukassa on kaksi kantapäätä. Se toinen on nääs "kärkikavennus". Samaan tyyliin oli tehnyt Mari. Paitsi Marin sukat oli varresta tehdyt.

Lähemmässä tarkastelussa varren pitsineuletta. Ihan omasta päästä, mutta eipä tuo ole ihmeellinen, enkä varmana ole eka joka keksi :D

1. krs: 2o 2n kaikki silmukat
2. krs: kavenna 2s, langankierto, 2n. toista kaikki silmukat
3. krs: 2o 2n kaikki silmukat
4. krs: langankierto, ylivetokavennus, 2n. toista kaikki silmukat

Nyt kysykää: mitä ihmettä vaaleanpunaiset tennessee-kerät tekevät mun blogissa. Mä en ole mitenkään värin suurin fani. Noh. Mä lähetin Novitaklubiin äidin joululahjahuivin ohjeen. (se virkattu) Pyysin sitten Tennesseetä olikohan 109 väriä, eli samaa mistä noi sukat (ja se huivi) on tehty. No tuli sitten kerien kanssa lappu: väri on loppunut, korvasin toisella. Jaahs. No mulla on sitten ens kesänä pinkki toppi. Jahuu.

(en mä oikeasti valita. Kivahan se on saada ilmaista lankaa. Ja mä alan jo vähän sopeutua tohon väriin. Onkohan toi muuten uudesta värikartasta, kun ei ainakaan siinä viimevuoden kartassa ollut?)

sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

Moi.

Selvittiin sitten siitäkin matkasta. Eilen, tai oikeammin tänään me kotiuduttiin. Lyhyt katsaus viikkoon.

Lauantai 18.2. me lähdettiin. Ensimmäinen lento meni Wieniin. Kesti vähän yli 2 tuntia. Seuraava lento meni Salzburgiin n. 1 tunnin. Lentokentältä mentiin sitten bussilla huoneistolle. Ei ehditty harmiksi rinteisiin. Illemmalla tutustuttiin Schladmingiin.

Ma-pe en jaksa selostaa tarkemmin, eikä se ketään varmaan edes kiinnostaisi :D Suurimpana osana ajasta laskettiin Planai-nimisellä vuorella. Kahtena päivänä oltiin myös Hauser Kaibling vuorella. Molemmat vuoret oli ihan kivoja, eikä edes eksytty kertaakaan mustiin rinteisiin :D Hyvä me. Parissa huonossa punaisessa oltiin, mutta suurin osa ajasta oltiin sinisissä.

Lauantai 25.2 lähdettiin sitten pois Schladmingista. Aamulla klo 10 piti luovuttaa huone. Mentiin junalla Salzburgiin. Siinäkin oli se hauska puoli, että kun juna tuli mentiin sinne kaikkien kamojen kanssa etsimään tyhjää vaunua erittäin kapeaa käytävää pitkin. Lopulta kun se löyty, huomattiin, että oltiin väärässä junassa! :D Äkkiä juostiin tavaroitten kanssa ulos junasta ja jäätiin oottamaan oikeaa junaa.

Salzburgissa jätettiin tavarat rautatieasemalle säilöön ja mentiin kaupungille kävelemään, sillä ensimmäinen lento lähti vasta joskus klo 7. Kierrettiin vanhaa kaupunkia ja käytiin syömässä. Mentiin bussilla lentokentälle odottamaan ensimmäistä lentoa.

Salzburgin kentällä jouduttiin sitten odottamaan joku 1,5 tuntia. Ensimmäinen lento meni Frankfurttiin ja kesti vähän yli tunnin. Frankfurtissa jouduttiin _taas_ odottamaan suunnilleen tunnin seuraavaa lentoa, joka oli Frankfurt-Helsinki. Se kesti vähän päälle 2 tuntia. (älä ikinä lennä välilaskujen kanssa!)

Helsingissä löytyi onneksi kassit yllättävänkin nopeasti ja päästiin etsimään autoa joskus 1.30 (huom yöllä!) Onneksi meillä ei ole kauhean pitkä matka kentältä kotiin, eli kotona oltiin joskus kahdelta. Ja nukkumaan ehdin suunnilleen puoli 3. Voit arvata, että aamulla (tai päivää se oli jo kun mä heräsin) oli aika löysä olo. Ja huomenna kouluun. Hohhoijjaa. Ja loma rentouttaa...

Noniin, sitten päästään asioihin jotka voi oikeastikin kiinnostaa jotakuta :D

Mä sanoin ennen lähtöä ottavani puikot koneeseen. Ja lopputulos oli: Joo. Novitan 3mm sukkapuikoista ei napistu yhtään. Ehkä mä en näytä tarpeeks terroristilta :D Sopii mulle. Lennot meni yllättävän mukavasti, kun sai neuloa. Vaikka toinen kantapää ei oo niin maan hieno, lentokoneess klo 12 yöllä _ei ole_ paras hetki tehdä kantapäätä.

Myös tapahtui ihme: puikot pääsi tarkastuksen läpi myös Itävallan kentällä. Yleensä ne napisee jokaikisestä terävästä esineestä ja on paljon tarkempia kuin Suomessa. Mutta New Yourkin matkalle taidan ottaa varmuuden vuoksi bambut mukaan. (Nyt en ottanut, kun ekaa sukkaa oli tehty Novitoilla, ja mulla on huonoja kokemuksia puikkomerkin vaihtamisesta kesken sukan :/)

Ja viimeinen juttu. Kai mä nyt toin vähän matkamuistoja sieltä.

Lehti on Sabrina ja lanka on Opalia. Vyöte unohtui laittaa kuvaan mukaan, kun se oli revennyt, niin ei pysynyt itsestään paikallaan :) Toi lanka on kyllä ihanaa... Ja aika suolaista. Yks kerä oli 7,90. Tai no en mä tiedä näiden hinnoista mitään, mä olen tottunut Novitaan. Enkä mä sitä ite maksanut :D

Huomenna (jos ehdinjaksanviitsin) tulee kuva noista sukista mitä tein koneessa. Hei hei.

perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Otsikotsiton

Kuva siitä mun oswista on nyt täällä. Blogger takkuileen nyt, niin se kantsii kattoa sieltä jos kiinnostaa.

Ooh! Mä haluan että tulee jo huomisaamu! Huomenna pääsen viimein tänne. Miinus on, että lento lähtee ennen kahdeksaa :/

Aijon kokeilla viedä puikot koneeseen. Ei ne langat tulleet tänäänkään, joten otan työksi Clapotiksen. Pitää muistaa vaan tulostaa sen ohje :D Ja ottaa silmumerkit mukaan. Toinen työ on puuvillasukat, joista eilen viimein purin kantapään, kun se oli tullut liian kauas, ja sukat oli liian isot. Ne on kärjestä alkaen tehty.

ELi ymmärrettävistä syistä ei multa taida tulla tulevalla viikolla tulla päivityksiä vaikka otetaankin kone mukaan (mitäs me nörtit :D, majapaikassa on nettiyhteys, oma kone vaan pitää tuoda mukaan).

Eli Hyvää hiihtolomaa kaikille!

torstaina, helmikuuta 16, 2006

Mökötystä.

Nyt mä kyllä mökötän. Mun one skein wonder meni täysin pieleen. No ei täysin. Mutta ei siitä tullut ollenkaan pidettävää. Ne hihat! Jostain syystä niistä tuli kauheat lerpakkeet. Nyt ärsyttää.

Ja toinen juttu on kun odotan yhtä pakettia, jossa olisi langat toppiin jonka ajattelin ottaa matkalle mukaan tekemiseksi. Eikä varmana se paketti ehdi perjantaiksi (eli huomiseksi, kun lauantaina lähdetään). Joten nyt pitäisi keksiä joku varatyö matkalle. Pyöröpuikot ei varmaan ole sallitut lentokoneissa, kun ei tavallisetkaan?

Jos nyt sattuisin saamaan ne langat ajoissa niin voisin yrittää saada sen topin tehtyä olympialaisten aikana, jolloin mäkin olisin virallisesti onnistunut. (Jos se nyt edes onnistuisi työn vaihtaminen kesken)

Ja taas tuli katkos. Jotain muuta piti vielä sanoa, mutta aina kun avaa bloggerin niin aivot menee ihan tilttiin :/

maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Jotain pientä...

...valmistui...
Tässä näkyy vähän sitä pitsineuletta. Tätä mallia meinaan vielä käyttää jossain kun se oli niin helppoa ja kaunista :)



Tiedot:
Malli: Novita kevät 2006
Lanka: Novita Wool 400g (ohje sano 450, pah jäi kerä yli)
Puikot: 4mm
Aika: 3vk 2pv!(=24pv)

Ja tässäs se kietsu on kokonaan. Mä tykästyin tähän oikein kovasti :) Tekis mieli käyttää tätä kokoajan!

Valmistu yllättävän nopeasti! Vaikka onhan tässä kyl aika paljon sileää, mutta silti. Olen ylpeä :D Eilen pääsin sitten aloittamaan olympiatyötä. Vähän myöhässä, mutta eipä mulla suurensuuri työkään ole. Vaikka jouduin eilen purkamaan kaks kertaa alun.


Tässä se on päällä :) Kuvia saa isommiks klikkaamalla. Ainakin tää vika kuva näyttää hassulta näin pienenä.

*voittajafiilis*


- kuvaa leikattu 6.1.07 -

lauantaina, helmikuuta 11, 2006

:)

Ei nyt ole mitään näytettävää, mutta pian on! Arvatkaa kuka sai kietsun valmiiksi? No neulonnan osalta ainaski... Tänään pitää viel kasailla. Vähän on jo kaulusta kiinnitetty ja langanpäät pujotettu. Yritän tehdä ne silleen kappaleet oikein päin, en tiedä tyylin nimeä, mutta SnB:ssä ainakin on ohjeet.

Eikä tänään ole päivällä kerennyt neulomaan, kun vasta äsken tultiin kaupolta. Piti hankkia mulle hautajaisvaatteita mummon hautajaisiin parin viikon päähän. Kaikkein hauskinta oli, kun kierrettiin Sellon kaikki kenkäkaupat, ja lopulta mentiin Prismaan mielialalla "ei täältä kuitenkaan löydy". Ja sieltä ne unelmaiset ihqut kengät sitten löytyi :) Olisipa jo ens lauantai niin pääsis jo Itävaltaan.

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Hihii :)

Nyt on jo parempi mieli. Liikassa oli keilailua ja mä voitin yhden kierroksen :)

Tässä on kuva mun viimevuonna tekemästä Samos-paidasta. Ohje on Novitan kevät 2005 lehdestä. Ihan kiva joo, mutta vähän hassu, niin jäi tääkin kotipaidaksi. Mutta ei se haittaa, kun tää toimii hyvin neuloessa, niin ei ollut ihan turha puuha. Ja sainpahan kesällä jotain tekemistä kun muu perhe rakens meille uutta terassia, ja kamutkin oli muualla.

Suurin virhe tässä oli kun yritin ite pienentää kokoa. Tuli sitten liian pieni, kun unohdin kaikki saumavarat yms. No sivuihin tein sitten "lisäpalat". Joitten koon mä mittasin tilkusta, mutta niistä tuli kummiski liian leveet. Enkä mä tehnyt napinläpiä. Joku hyvä idea mulla oli siihenkin, että miks jätin ne tekemättä.

Nyt mä ehkä jopa uskaltaisin ite taas muokata kokoa. Ja on ollu suunnitelmia, että kokeilisin ihan omilla ohjeilla tehdä perusraglantakkia. Vaikka Samoksesta :) On se niin kiva lanka. Paitsi kesällä pääsen taas varmaan Menitaan ainaskin. Löytyisköhän sieltä jotain kivaa lankaa...?

tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Plääh

Mä siirtelin blogin aloittamista pitkään sen takia, kun ajattelin, ettei mulla oo kuitenkaan ikinä mitään juttua. Ja nyt on ihan bloggausplääh. En mä keksi mitään blogattavaa. Paita etenee ihan kivasti. Molempien hihojen pitsit on tehty, toisessa ekat lisäykset kans. Eli über aivotonta sileää. Jei.

Huomenna vaihtuu jakso. Blääh. Jokapäivä tulee olemaan koulua 8-14. Mä oon nyt vaan ihan valitustuulella. Ja huonolla tuulella. Vielä kaks viikkoa ja sitten tulee hiihtoloma ja - Itävalta! Hiih. Tulisikin jo. Mää meen nyt neuloon.

Kiitti Tikru meemistä, mutta mä jätän nyt väliin. Ei mulla ole edes ollut koskaan työpaikkaa, ja oon asunut vaan kahdessa paikassa :)

On nyt näköjään eri fontti. En jaksa säätää. Jos se nyt olis ens kerralla normaalisti.

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Hulluja nuo suomalaiset!

Käytiin tänään savusaunassa ja avannossa! :D Oli sillä vaihtiksella veteen mennessä hyvä ilme, Brasiliassa talvella kylmintä on suunnilleen +15 :) Oli muuten tosi kivaa. Suosittelen kokeilemaan avantoa, jos et ole koskaan kokeillut. Ja vesi oli +2 :)

Eilen vähän yhdistelin ekoja saumoja vartalo-osista. Huomasin vaan, että kun sitä pitsineuletta pitää jatkaa vielä olkasaumojen pääteltyä, että sen saa ommeltua niskan aukolle, ja ohjeen pituudet oli ihan liian lyhyet. Piti tehdä 8cm, mä tein, ja väliin jäi n. 5cm tyhjää vielä, eli pitääs tänään pidentää niitä :(

lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Maistuis varmaan teillekkin...


Leivoin tänään vähän... :) Ja noi on ihan oikealla Runebergin ohjeella tehty, ei oo muffinsseja vaik siltä ne näyttääkin :) Mut onneks maistuu ihan oikeelle. (Ohje tän päivän? Hesarista) Ja alemmassa kuvassa on lihapasteijoita, jotka kyl aukes uunissa :D Mutta maku on tärkein.

Neuleisiin sittens. Kietsusta on nyt kaikki vartalo-osat valmiit. Jeii! Eka hiha aloitettu. Ajattelin tehdä niitä samaan aikaan sillain, että aina teen toisesta ensin n. 10cm, ja sitten vaihdan hihaa. Etuaikaiskammoksun "toisen hihan syndroomaa" :).

Sitten eilen mua alkoin häiritsemään se salsa-hameesta otettu järkyttävä(!) kuva. Tässä se ei kyllä ole mun päällä, mutta se näkyy vähän siistimmin. Ja sanon saman minkä alkuperäisessä hame-postissa, alimmassa rimpsussa on kangasta kolme metriä! Oli juuh kiva huolitella ja kääntää ja ommella sitä. (Ja saumuri otti lopputilin) (ja hameen väri on aika oikea)



Loppuun vielä: Saanko esitellä Derean neulegalleria! Mutta sinne tulee (luultavasti) vain 2006 valmistuvia töitä. Ei mitään tietoa, että mitä kaikkea valmistui viimevuonna. Ehkä mä voisin tietty joitain töitä poimia sinne muistiin :)

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Neulekoulu

Toissailtana istuin olkkarissa neulomassa ja mun isoveli tuli sinne. Me sitten juteltiin jotain neulomisesta ja mä sanoin, että sä et varmana osaa :) Se sitten sano, että anna mulle puikot ja lankaa niin mä osaan. Pyys sitten kyllä vähän muistuttamaan miten silmukat luotiin ja miten neulottiin oikeaa :) Sen kokeilu kuvassa oikealla. Ei se kyllä ihan sujunut, ja silmukat lisäänty 10:stä 15s neljän kerroksen aikana.



No entäs toi toinen? Kun mä opetin veljeäni, niin mun "*toinen veli" tuli huoneeseen ja pyysi opettamaan sitäkin. Se osasikin vähän paremmin, vaikkei ollut ikinä kokeillut.

*Tämä toinen veli on vaihto-oppilas Brasiliasta, joka asuu meillä. Voitko kuvitella, että Brasiliassa niillä ei ole ollenkaan käsitöitä kouluaineena? Voi raukkoja.