keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Onkhelma

Eilen päätin viimeinkin taas jatkaa omaa paitaa. Ja eiköhän heti tullut eteen ongelma. Vartalo-osaa varten pitää poimia 100 silmukkaa kummallekkin puolelle, eli etu-ja takakappaleelle.



Ja mä sain poimittua 60 silmukkaa. Muutenkin toi 100 silmukkaa kuullostaa musta aika suurelta määrältä, kun on XS-koko. Ja poimin kyllä kaikki silmukat jotka oli mahdollista poimia. Ehkä mun pitää sitten neuloa ne silmukat etu-ja takareunoista. Tai sitten laskea hihan tiheyksien avulla, jos vähemmätkin silmukat riittäisivät.

No, ehkäpä ongelma ratkesi itsestään.


On nimittäin vähän hankalaa neuloa. Kuviksen tunnilla tutustuimme rakkaaseen ystäväämme, linoveitseen. Opettaja antoi meidän jäädä välitunniks jatkamaan, ja sanoi, että älkää nyt sählätkö mitään, ku oon poissa. Ja mä tietysti vetäsin heti sillon sen veitsen sormeen :D N. 1,5cm pituussuunnassa se haava on. Ja ihan kivan syväkin. Ja kipeä. Taisin juuri saada elinikäisen lino-kammon :D

En osaa selittää mitä ainetta ne levyt on, joku asiaa tunteva voisi valaista. Mutta se veitsi on kuitenkin kaarevateräinen, sellainen kouru. Ja toosi terävä :)

Mutta eipä päivä ihan pilalle mennyt. Englannin kokeesta 10- ;)

maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Tylsää taas vaan

Tää ei nyt taida vaikuttaa ihan neuleblogilta :D, kun näistä omista jutuista tulee lähinnä puhuttua. No lukekoot ken tahtokoot.

Ei taaskaan ole kuvia, kun ei ole mitään esiteltävää. Paita ei oikein edennyt viikonloppuna yhtään, kun olin kipeä, ja päätin tehdä ne inhat polvisukat loppuun. Ja ne onneksi onkin jo ihan melkein valmiit. Enää puuttuu kärkikavennus.

Tähän väliin pieni lesotus :D Tämä kymmensormijärjestelmä on kyllä tosi hyödyllinen. Nyt kun oon oppinut kaikki kirjaimet, sen alkaa jo tajuta. Vaikka aika hankalaa se kyl vielä on. Mutta eiköhän se tästä kun jaksaa harjoitella.

Muuten. Mietin, että riittäisikö yksi vähän vajaa Novitan Kid/Chic mohair-kerä minkäänlaiseen huiviin? Kun mohairhan on vissiin aika riittoisaa. Ei ole mitään vyötettä tallella, kun tää lanka on aika vanhaa. Näin kaupassa sitä ja se oli niin söpön tuntusta, että piti ostaa. Eli jotain parin vuoden takaista lankaa se on. Mä en kyllä edes osaa neuloa mohairia :) Tai silleen jollain vitosen puikoilla. Mutta nytpä on hyvä aika oppia.

Ajattelin, että ton huivin voisi ehkä tehdä silleen pituussuunnassa, niin saisi ainakin tarpeeksi leveän. No mutta ei sitä nyt kuitenkaan ihan heti pääse aloittamaan.

Suunnitelmissa olisi virkata poncho. Palmasta, kun sitä nyt on sopivasti ja ohje olisi Novita kevään 2005 lehdestä. Vaikka mä taidan jättää tän virkkaamisen vähäksi aikaa rauhaan, kun tuo joululahjaprojektikin on niin kammottava.

Ja koerintamalta on vielä huomenna mantsan koe, keskiviikkona kemia, ja ensiviikolla vielä saksa. Sitten ei enää onneksi ookkaan kokeita ennen joulua. Huh. Tänäänkin jo on luettu 2 tuntia mantsaa, ja tuntuu, ettei olis jäänyt mitään päähän.

Huomenna voisi tullakin ehkä kuvia vanhemmista jutuista.

perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Masentaa

Plääh. Ihan tyhmä päivä.

-flunssa
-ei siis voi soittaa huilua, ja nyt huvittais soittaa niin sairaasti :(
-kemia, josta mä en tajua yhtään mittään, ja koe on keskiviikkona
-koulua viel kuukausi
-bilsan esitelmän esittely maanantaina

+LUNTA!
+uus talvitakki
+villapaidan hihat ja yläosa viimein valmiit
+viikonloppu
+bilsan Iso-Britannia esitelmä _viimeinkin_ valmis

On enemmänkin harmeja ja iloja, mutta tuon listan perusteella ollaan sitten tasatilanteessa. Jos lisäänkin tonne -kokeet, niin ollaan miinuksen puolella ja se kuvaakin tän hetkistä tilannetta hyvin.

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Käsitöitä

Vaan ei mun :) Tänään oli taas kirjaston edessä mummoja myymässä käsitöitä. Mm. sukkia oli Nallesta, ja ihan huvikseen kysyin hintaa. 10 e! Siinä ne kyllä nettoaa ihan kivasti. Jos kahdesta kerästä Nallea saa kolme paria sukkia, ja langat maksaa yhteensä n. 6e, ja myynnissä saavat 20e. Ihan mukava summa. Pitäisiköhän munkin alkaa myydä sukkia :)

Nyt taas kerran ei ehdi tarpeeksi neuloa, kun on niitä hemmetin kokeita. Vaikka hartiat on erimieltä, kamalan kipeät.

Huomenna on englannin koe, joka on kyllä aika helppoa. Nyt pitäisi jo taas lukea. Pah. No kohtas on onneksi joululoma, ja saa neuloa niin paljon kuin jaksaa :D

Kirjojakin ihailin. Joululahjaksi pyydän ainakin Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit, Scarf stylen ja Sukkasillaan. Stitch and Bitchinkin haluaisin, mutta siinä on kyllä suurin osa vain neulomisen opetusta. Joitain hyviä vinkkejä siellä kyllä oli. Alkuperäistä en ole nähnyt, joten tähän, onko suomennettu huonompi, en voi nyt kommentoida. Se Neulo itse pehmeät lelut oli myös ihana, mutta sen voisin lainata vaik kirjastosta, kun en mä niitä niin paljoa kuiteskaan tekisi.

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2005

Paitanen


Piti ottaa kuva paita päällä, mutta silleen se näytti totakin surkeemmalta. On se sentään vähän edistynyt. Hihat on vähän levenevät, muttei niin paljoa kuin ohjeessa oli. Siinä luki, että hihan reunan ympärysmitta oli n. 40cm! (tai jotain sinne päin, en nyt ihan tarkasti muista) Aattelin virhettä ja kokeilin sillä silmukkamäärällä, mutta siitä olisi kyllä tullut hullun leveä roitikko. Ohjeen mukaan alussa olis ollut 8o 3n joustinta, niin mä tein 6o 3n. Tuli mulle sopivampi.

Jostain syystä noissa Novitan ohjeissa on aina mulle liian lyhyet hihat. Mulla on varmaan jotkut mutanttikädet :D

Täällä myös yksi ,joka ihnoaa kappaleiden ompelua (hei vaan), joten tein hihat pyörönä sukkapuikoilla, kun ei oo tarpeeks pienii pyöröjä. Niin ne hihan lisäykset piti miettiä itse. Ja musta ne onnistu ihan siististi. (Kauhee kuva, sori, kamera ei tykkää lähikuvista. Tai sit mä en vaan osaa.) Ja sukkapuikot ei ole bambua, vaan ihan metallia, vaikka ne vähän bambuisilta näyttääkin kuvassa.



Sitten ku hihat on valmiit, pitäis varmaan tehdä niitä polvisukkia eteenpäin. Miksi ihmeessä mä halusin tehdä punamustat sukat, kun mä en vaan voi sietää sitä väriyhdistelmää.

Huvittais tehdä varpaasta ylöspäin olevat sukat. Olisi kiva kokeilla. Paitsi siinä vois tulla ongelma, jos se jalkaosuus tulee liian lyhyeksi niin sitten pitää kärkikavennuksen sijaan purkaa kantapää :S. No jaa.

tiistaina, marraskuuta 15, 2005

Tylsä viikko edessä

Kuten otsikkokin jo kertoo. Eilinen ilta oli vielä "vapaata", mutta tästä eteenpäin on jokapäivälle ohjelmaa.

Tiistai: Huilutunti ja hirveä kasa kokeisiin lukemista.
Keskiviikko: Koulun kasien retki Hesaan. Kierretään Postimuseo, Jugendsali ja vielä kaks muuta paikkaa joita en enää muista :D Ja päästään tietysti normaalia myöhemmin koulusta. Illalla sitten lisää kokeisiin lukemista.
Torstai: Käyn kampaajalla leikkaamassa ja värjäämässä hiuksia. Sitten pitäis ettiä ystävälle joululahjaa, ja illalla, mitäpä muutakaan, kuin kokeisiin lukemista.
Perjantaina on sentään kivaa ohjelmaa. Mennään ystävän kanssa kattomaan Harry Potter ja liekehtivä pikari ensi-iltaa, ja ennen sitä käydään pizzalla.
Lauantaina: Tennis tunti, kokeisiin lukemista ARGH.
Sunnuntaina en kyllä jaksa lukee. :P Ja sitten seuraavalla viikolla onkin melkein jokapäivä kokeita:

-Maantieto
-Terveystieto
-Englanti
-Saksa

Ja torstaina on vielä tekstinkäsittely-kurssin kirjoitustesti, josta tulee numero. Pitäis jo melkein osata kymmensormijärjestelmä :S

No onneks ehdin edes vähän neulomaan, kun Salkkarit pitää ainakin katsoa :)

maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Keskeneräisiä ja valmistuneita

Yleensä mä yritän toimia sillä yhden työn periaatteella, mutta välillä siitä vähän lipsuu :) No ei nytkään ole kesken kuin 3 työtä, mutta yhtä pitää tehdä salassa. Eli kesken on nyt:

-sininen villapaita itselle Woolista
-polvisukat kaverille joululahjaksi
Mäkin kärsin tästä toisen sukan syndroomasta. Alkoi kyllästyttää kauheasti tuo sukka niin aloin sitten tekemään väliin paitaa. Yleensä käy toisin päin :P Pitänee kohta jatkaa sitäkin, ettei tule kiire.













-virkattu huivi äidille joululahjaksi
Huivia teen Novitan Tennesseestä 3,5 koukulla ja ihan omalla mallilla. Vielä puuttuu noin puolet. Huoh. Virkkaaminen ei olekkaan niin kivaa, miltä se huivin alussa tuntui. Nyt pitää melkein väkisin tehdä edes yksi mallikerros päivässä, että se jouluksi valmistuisi.










Ei kyllä kovin paha saldo :)

Talveenkin oon varustautunut. Ja musta se talvi saisi jo tulla, olisi saanut ensilumetkin jo jäädä maahan. No torstaiksi pitäisi tännekin taas sataa lunta, nyt tulee vain vettä :(.
Tänävuonna pipon ja kaulaliinan tein ajoissa ja päätin käyttää viimevuoden lapasia yhdessä toissavuoden lapasten kanssa. Vaikka Ailin lapaset ovat alkaneet houkuttaa, kun aluksi en oikein niistä pitänyt.

Kaulaliina on mustasta 7-veljestä langasta neulottu ihan 1o, 1n joustimella. Harmiksi se vaan kutittaa niin paljon, mutta jos se pakkasilla toimisi paremmin.
Pipo on Teddystä neulottu tasona valitettavasti. Ei ollut muita paksuja sukka-tai pyöröpuikkoja kuin nro 8, ja ne oli musta liiankin isot. Tein sitten 5,5 puikoilla. Ja vuorittaakkin se pitäisi. Ja kohtahan tulee kiirekin, kun ilmat kylmenee.



Muuten, kun jotkut kertovat, että viesti katoaa lähetysvaiheessa, niin mulla on niksi siihen. Mulle ei ole vielä tätä tapahtunut, toivotavasti ei tapahdukkaan. Eli kun on lähettämässä viestiä, niin ennen kuin painaa nappia, niin kopio koko viestin ja liittää sen vaikka muistioon. Sitten jos se teksti katoaa, niin se on helppo liittää takaisin ja kokeilla lähettää uudestaan :)

perjantaina, marraskuuta 11, 2005

Tuotoksia


Tämän päivän "käsitöihin" kuuluu nämä. Sanoinko jo, että pidän leipomisesta? Entä syömisestä? No nytpä sanon :) Näitä tuli lähes 30, ja nyt olen jo syönyt 4 :P

Ekassa viestissä sanoin osaavani myös ommella. No tässä onkin todiste. Pari viikkoa sitten syntyi perjantain vapaa-aikana tällainen. (Paitsi napit tulivat vasta viikon kuluttuu, minen tykkää niitten ompelusta) Käyttökelponen se on onneks, ja koulussakin on jo näyttäytynyt. Sori huonosta kuvasta, napit ei oo oikeesti harmaat, vaan hienon siniset, semmoset kiven näköset, mutta ei ne nyt oikein näy tossa.



Todiste, että tää on oikeasti neuleblogi. Ensimmäinen hiha Novitan tämän talven lehden ohjeella. En nyt muista mallia, mutta se missä vartalo-osa poimitaan hihoista. (Taidan toistaa itseäni) Nyt se on jo valmis, kuvan oton jälkeen syntyi sitä viel 10cm. Nyt pääsenkin vaihtamaan sen tasoneuleeksi ja katsomaan hauskoja kotivideoita :)

Hyvää perjantaita ja vk-loppua kaikille!

Ps. tää kuvien laitto on kyllä aikamoista. Laitoin kuvan ja sen alle tekstiä, niin eikös se sitten sekoittanut ne tekstit ihan väärille kuville. Äääh. Toivottavasti nämä kuvat edes näkyy.

torstaina, marraskuuta 10, 2005

Meeminen

Tintturalta tuli meemi:

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
No en oo ehtinyt tutustumaan langoista muihin kuin lähinnä Novitaan, ja 7-veljestä ja Nalle on kivoja sukkalankoja. Woolista tykkään myös kun se on pehmeää, vaikka merinovillaisena se oli vielä pehmeempää, eli kivempaa :)

Suosikkipuikkosi?
Bambuiset puikot on sukissa parhaita, ja pyöröpuikotkin on ihan kätevät. Addeja en oo ehtinyt kokeilemaan, mutta jospa vaikka joululahjaksi saisi.

Ja koko on varmaan 3-4. Ne sopii parhaiten käteen.

Kamalinta mitä olet neulonut?
Samaa mieltä, kuin aika monikin, eli varmaan Palma. Se on niin nihkeää ja ikävää ainakin pelkästään. Villalangan kanssa sitä pystyy neulomaan, mutta ei sekään ole niin kivaa, kun tarttee isot puikot.

Paras ohje millä olet neulonut?(et ehkä käytä neuletta, mutta sitä oli hauska tehdä)
Joskus 9-veenä tein äidin avustuksella villapaidan, jonka ohje oli jostain kirjaston lehdestä. En kyllä yhtään muista mistä. Otettiin ihan eri lanka, eikä taidettu tiheyksiäkään katsoa, joten paidasta tuli ihan liian iso. Mutta se oli kivaa tehdä, kun oli pelkkää ainaoikeaa :D Ja just ainaoikeen ansiosta se vaan venyy ja venyy, et se mahtuu mulle vieläkin :)

Tärkein neulontatekniikka:
No... Sanotaanko silmukoiden aloitus, jotta pääsee edes alkuun.

Paras neulekirja ja tai -lehti?
Ainoa neulekirja mikä mulla on on Last minute knitted gifts, joka on musta tosi kiva. Lehdistä tykkään yleensä Novitan malleista, ja Modassa ja muissa suomalaisissa lehdissäkin on kivoja malleja, mutta sellaisia, etten aio kuitenkaan koskaan toteuttaa.

Mieluisin knit-a-along?
En oo ollu vielä missään.

Mieleisimmät neuleblogit?
Noi tuolla sivussa, ja oikeastaan kaikkia blogilistalta löytyviä neuleblogeja luen.

Mielisuunnittelija?
Eipä oikein ole.

Mitä neuletta pidät eniten (kuva olis yllätys)?
Tota aiemmin mainittua paitaa, ja vähän aikaa sitten tehtyä takkia samoksesta. Molemmat on kivoja kotipaitoja, mutta ei niitä ihmisten ilmoille kehtaa laittaa :D

Lähetän tän eteenpäin Tinnalle.

Jee :D

Tästä tämä sitten alkaa. :) Eli derea täällä kirjoittelee. Käsitöistä mun suosikkilaji on tietty neulominen, mutta kyllä mä osaan virkata ja ommellakin. Kysykää, jos haluutte tietää jotakin erityistä.

Päivityksiä tulee niin usein kun huvittaa ja on aikaa koululta. Kuviakin tulee näkymään. Kunhan opettelen niitä laittamaan :D

Nyt kesken töistä on polvisukat joululahjana kaverille, oma villapaita Syksyn Novitasta (se malli missä tehdään hihat ensin ja poimitaan vartalo-osa hihoista) ja äidille virkaten huivi joululahjaksi. Tänävuonna en jaksanut tehdä enempää joululahjoja. :D Tai no onhan viel aikaa.

Kommentoida saa ;)