perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Awwww.....

On noi vaan niin söpöjä, vaikka ite sanonkin. Tämmösiä mä puuhailin viimeviikon, just sopivaa aivotonta pikkunäperrystä lukemisten tauoilla. Ja lisää tulossa. Suunnitelmissa siis viedä jossain vaiheessa näitä kirppikselle. Paitsi noi kaks paria ehkä vasta syksyllä, koska tuskin kukaan ostaa villatossuja keväällä/kesällä. En tiiä. Lilat on Nalle coloria 3mm, ja vähän Novitan ohjetta katsellen (kesä 2006), mutta myös omaa sovellusta. Toinen pari on taas sitten Nalle coloria kanssa, mutta sen lisänä mukana on mintunvihreää Woolia. Tuli aika kivan väristä. Ja 4mm puikoilla.

Huomenna tai sunnuntaina pääsen aloittamaan taas "isompaa" juttua, paitaa nimittäin. Joo mulle itelleni - taas :) Äiti hakee huomenna mulle langat kun käy moikkaamassa äitiään Kouvolassa.

Tänään mulla alkoi sellainen kansanmusiikkikurssi. Eli meitä on iso porukka (kait vähän yli 100) ja pienimpiä on n. 10 ekaluokkalaista :) Ja sitten loput on aika tasaisesti eri ikäisiä. Kurssi kestää tän viikonlopun. Tänään oli lähinnä "lämmittelyä" ja 3 tuntia (paitsi snadeilla oli 1,5). Huomisen aikataulu on sitten 10-12, ruokatauko, ja 13-17. Sunnuntaina on vielä 12-15.30 ja klo 16 on esitys Martinuksessa (missä tää koko kurssikin on). Oli tosi hauskaa :) Huomista odotan kanssa innolla.

Harmi vaan, että ens viikolla on sit vielä kaks vaikeeta koetta eli ruotsi tiistaina ja keskiviikkona hissa. Ja ruotsia pitäis alottaa jo huomenna, saas nähä miten jaksan ku kotiin pääsen klo 17... Kun en ehdi ruokatauolla kotiinkaan, ja en tasan ala siellä lukemaan! Ajattelin ottaa puikot mukaan, niin ei tartte turhaan istuksia tyhjän panttina :)

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Vyö

Lauantai aamupuhteina syntyi tällainen. Ihan ilman mitään suunnitelmia. Se on tehty ihan vaan ensin tekemällä tarpeeksi ketjusilmukoita, että menee ympäri ja vähän yli, sitten yks kerros kiinteitä ja yks kerros pylväitä. Soljenkin päällystin vielä langalla. Musta siitä tuli tosi kiva ja sopii paremmin ton kanssa. (ks. vieressä päällystämätön solki)

Lanka oli Tennesseetä ja koukku vissiin 3,5. Aikaa meni ehkä tunti (oon aika hidas virkkaamaan).

Muutakin on valmistunut, mut nyt ei ehdi kirjottelemaan, pitäis jo lukea saksankokeisiin :/

Auf wiedersehen siis.

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

*rumpujen päristystä*

2 viikkoa sitten se alkoi. American Idolsin aikana mä aloitin, ja kahden viikon kuluttua saman ohjelman aikana lopetin. Tai no siis eilen mä vaan kasasin sen. Jos joku ei nyt huomannut niin neule oli siis poncho :D

Lanka: Tennessee 310g (toi 10g oli raivostuttavaa, tarttin sen vaan kasaamiseen)
Puikot: 5mm
Aika: 2vk(=14pv)
Ohje: Omasta päästä, mutta mallineule on täältä, muttä mä tein siitä vaan kerroksia 1.-4. En tajunnut mitä hyötyä niistä 9nurjaa 9 oikeaa kerroksista oli :)

Saanko hehkuttaa? Se on iiiihanaaa! Just ihana. Eka kun mä olin saanu kappaleet valmiiks, olin et voi ei, taas* liian iso poncho. Päätin kokeilla pingotuksen taikavoimaa. Paitsi, että tää tais olla sit joku anti-pingotus. Koska mä kastelin ne ja nuppineulasin ne kuivumaan, mutta en venyttänyt vaan päinvastoin kurttasin vähän kasaan. Ja 12h myöhemmin mulla oli täydellisen kokoiset palat. (en vaan enää muista niitä mittoja :D)

Heihei, tää vääntäytyy nyt lukemaan kokeisiin...


*Muistatko vielä tämän? Käytössä se on osoittautunut ihan liian isoks, eikä pysy päällä -> äidin uusi poncho :D

Nyt vaan kaikki toivotaan kesää pian tänne!

Ainiin vielä. Haluatko tietää mikä EI ole mukavin tapa aloittaa sunnuntai? Herätä liian myöhään, koska unohti kääntää kelloja. Sitten äkkiä kiirehtiä kirkolle (riparijuttuja...) ja viettää siellä 2h. Jeps.

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Uus Novita (kesä 2006)

Nyt ei tarvitse enää miettiä, mitä mä pistän ylleni rippijuhliini! *reps* Mietittiin äidin kanssa, että paljon tolle tytölle on maksettu, että se puki ton päällensä :D












Eikä tartte liiemmin miettiä koulukuvaustakaan. Tommonen ylle ja lainaan naapurista jonkun naperon kaveriksi niin näytetään niiin söpöiltä. Tässä mietittiin samaa hinta-juttua...

Älkööt nyt kukaan suuttuko jos nyt tykkäätte noista. Kunhan ilmaisen oman mielipiteeni. Eli musta tässä Novitassa ei kyl ollut oikein mitään kivaa, paitsi se pöytäliina. Mietin, että jos tekisi sellaisen äidille äitienpäivälahjaks, mut jaksaisinko mä sitten tehdä sen loppuunkin?

Kääk, tänään on eka riparitapaaminen!

Ps. Lisäsin tuonne sivupalkkiin sen Miljoona lapselle keräyslinkin, kun Maiju siihen haastoi.

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Toppi taas

Kangas muodostui sit tällaiseks. Ihan perustoppi ja toi kaula-aukko on vähän vino. Sunnuntaina ompelin tämän.

En nyt tiedä et kumpi näistä on parempi kuva, lättänä vai huippu-upearyhtinen kuva :D Ja joo, osaan ommella siksakkia, mut mun kone ei. Se alalanka tykkää hyppiä tollain, että välillä tulee ihan normaalia suoraa tikkiä. Ja se meni ihan lakkoon tossa keskellä helmaa ja vielä etukappaleella, niin tuli ruma alotus ja lopetuskohta :(

Tästä eteenpäin ei ole kässäjuttuja vaan ihan pelkkää valivalia, joten voi ihan hyvin skipata.

Tulee kiva viikko ensviikosta. Maanantaina musiikinkoe, tiistaina englanninkoe, keskiviikkona uskonnonkoe, torstaina saksankoe. Sitten siitä seuraavalla viikolla on vielä tiistaina ruotsinkoe ja keskiviikkona hissankoe. Äläkä mainitse mitään lukion koeviikoista! Mä näen jo etukäteen niistä painajaisia.

perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Sitä sun tätä

Eilen mentiin sinne esityspaikalle (tikkurilan musiikkipisto?) vähän liian aikasin, niin käytiin sitten yläkerrassa kirjastossa. Siellä oli muuten aika paljon neulekirjoja. Ja muutama nypläyksestä ja virkkauksestakin. Tän mä lainasin, kun oli kivoja malleja :)












Tänään taas kävin kaverin kanssa penkomassa Eurokangasta. Tämmöisiä tarttui mukaan ja lähiaikoina kun jaksan ommella ja piirtää kaavoja, niin näistä syntyy jotain :) Ehkä jo huomenna tai sunnuntaina.

torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Hups

Meni taas aika pitkä aika kun viimeks kirjottelin. Neule ei oikein tunnu edistyvän. Aina kun mä mittaan sitä, niin tuntuu ettei se oo kasvanu yhtään. Enkä mä tiedä minkä kokonen sen pitäis olla. Mutta lähiaikoina paljastuu mikä se on :)

On ollut taas aika kiireinen viikko. Koulun kanssa käytiin kaks kertaa Helsingissä eri aineiden aikana (esim. kuviksessa käytiin Kiasmassa), ekstra huilutunti kun oli säestysharjotukse ja on ollu muutama koe :( Ja tänään on nyt sitten parin tunnin kuluttua mulla edessä esitys. Ääk. Ja mulla on huono kappale, kun en millään saa yhtä kohtaa sujumaan aina hyvin. Sen mä sanon, että kun tarvitaan 4 apuviivaa nuottiviivaston yläpuolelle, niin alkaa jo mennä aika vaikeaks. No pitäkääs mulle peukkuja että se onnistuis :)

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

:)

Nyt on kiva fiilis. Koko viikonlopun on ollut kiva sää, vaikka sais jo kesäkin kohta tulla. Eilen kävin lankakaupan lisäksi hiihtämässä, ja tänään oli ihan pakko mennä juoksemaan, kun oli niin ihana sää. Tein vähän lyhyemmän lenkin tänään, kun en oo nyt vähään aikaan käynyt juoksemassa. Juoksin n. 3km (reitti on vaan aika mäkinen :(,mutta oli silti kivaa :)

"Salaprojekti" edistyi eilen ja tänään jo vähän. Siinä on vaan aika paljon silmukoita, niin kerrokset on aika hitaita. Mutta kiva siitä pitäis tulla :)

lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Tennessee-blogi?

Siltä ainakin tuntuu. Tennesseestä on nyt tullut aika paljon. Äidin huivi, sukat, toppi, ja nyt tää seuraava juttu. Eli mä keksin sitten mitä mä teen nyt. Enpäs kerrokkaan vielä :P Ei ole mikään listalla olevista.

Hitsi, mä olin tehnyt jo mallitilkunkin Violasta (siitä Anttilan puuvillalangasta) ja sitä piti ostaa tänään, mutta on kuulemma poistunut kokonaan valikoimasta. Höh. Jasmineakin mietin, mutta se tuntu jotenkin kauhea "kovalta ja karhealta". Semmoselta millä on vaikea neuloa nurjaa. Tennesseellä se onneks onnistuu. Mut nyt joutuu tekemään uuden mallitilkun.

Kiitos vielä kaikille toppikehuista :)

Suosittelen kaikkia katsomaan sen Geishan muistelmat-elokuvan. Se oli upea. Kirjasta en osaa sanoa mitään, mutta aijon lukea sen. Elokuva oli tosi kaunis ja viehko :)

Nyt pitää mennä, tulee American idols ja mallitilkun vuoro nyt ->

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Toppi


No nyt se sit valmistu :) Ja se on kiva, vaikka väri aluks epäilyttikin :)

Lanka: Tennessee n. 170g
Puikot: 3,5mm
Aika: 10pv

Ja mitäs sitten? Nyt mulla ei oo mitään työtä kesken. Eli uus puikoille. Mut mikä? Joo mul oli se lista, mut mikään ei tunnu nyt sopivalta. Ääk. Sukat? No siit Opalista vois tietty tehdä, mut millä mallilla? Se on niin ihanaa ja pehmeetä lankaa, et se ansaitsee jonkun tosikivan mallin :D Jos äiti jaksais viiä mut illalla kauppaan niin vois kattoo jos joku lanka puhuis mulle :)

Tänään oli muutenkin kiva päivä. Koulun kaa käytiin kattomassa se Äideistä parhain-elokuva. Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia, mutta se olikin ihan hyvä. Aika surullinen vaan.

Ja huomennakin mä pääsen leffaan. Menen kavereiden kanssa katsomaan sen Gaishan muistelmat. Eli kiva päivä huomennakin. Toivottavasti bussilakko loppuis huomiseen mennessä niin ei tartte kävellä juna-asemalle :F

Ps. Älä vaan kysy multa, miks toi kuva on noin sumee. Mä en osaa käyttää kameroita. Ehkä se olis pitänyt tarkentaa jotenki hienosti, mut en mä kyl koskaan ennen oo joutunu :)

- kuvaa leikattu 6.1.07 -

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Kotiuduin

Niinhs. Ei oo nyt mittään ihmeempää, mut ku kuvattomat on niin tylsiä niin laitan kuvan hiirestä, jonka tein joskus viimevuonna. Täl on itseasias kaverikin, vastavärinen, eli korvat mustat ja muuten harmaa. En vaan oo jaksanut kiinnittää korvia :) Ne ois kyl voinu tietty virkata heti kiinni, mut eipä tullut mieleen.

Toppia on nyt 20cm. Ja jotain ~40 pitäis olla. En nyt ihan tiiä viel kuinka pitkän teen siitä.

Niin siitä haluan tehdä listasta puuttui:

*neulehame

ja nyt jo mä unohdin sen toisen. Mulla on kultakalan muisti.

Viimeviikolla tuli se Olympiapalkintokin, eli Pirkan keittokirja. Kiitos vaan :) Äiti ilahtui.

perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Poissa

Huomenna lähdetään kahdeksalta* Kuusankoskea päin. Mummon hautajaiset. Tullaan ilmeisesti sunnuntai-iltana, kun niiden pitää vielä sopia joitain asioita. Eli päivityksiä ei tule viikonloppuna. (ellei tulla sunnuntaina jo aikaisin)

Toppi sujuu lupaavasti. Ja väri alkaa tuntua jo kivalta :)

*jos me sanotaan että lähdetään klo 8 niin ollaan autossa siis joskus väh. 8.30 :) Aina joku juttu onkin jääny pakkaamatta ja sitä sit etitään.

torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Clapotis

Eilen se valmistui. Paitsi että langat on päättelemättä. Joku (minä) on hävittänyt meidän molemmat(2) parsinneulat. Mutta lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Ei näytä oikein Clapotikselta, vaan ihan tavalliselta joustinneulehuivilta. Mutta ei se haittaa. Mä tykkään ja se on tärkeintä :)

Lanka: Novita 7v n. 160g
Puikot: 4mm
Aika: 12 pv
Koko: 150cm x 17
Muuta: Tein tästä aikalailla ohjetta pienemmän. Silmukoita oli suorassa osassa n. 60 ja suoran osuuden toistojakin tein paljon vähemmän. Ehkä n. 5?

Eli se todellakin on Clapotis, eikä joustinneulehuivi, en huijaa :)

Seuraava projekti on se toppi. Olen miettinyt myös muita töitä jotka haluaisin toteuttaa. En vaan tiedä missä järjestyksessä. Eli niitä on

*Flower basket shawl
*Moebiushuivi luultavasti Samoksesta
*Ympyränä neulottava Dropsin paita

No nyt taas unohtu ne loput. Muoksin jos muistan niitä lisää. Ja muistin viimeinkin lisätä tonne sivuun sen mun Flickr gallerian osoitteen :) Yhdessä postauksessa sen mainitsin, mutta unohdin lisätä tonne.

Paitsi ettei se toimikkaan. Previewissä toimii ihan hyvin, mutta sitten kun tallentaa niin ei tapahdu mitään. Ääh. Mä leikin sen kanssa joskus myöhemmin.