maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Jipii

Tänään oli kyllä niin maanantai, että ei olisi paketti voinut valita parempaa päivää.
Ja paketti oli tosi hieno :)



Mutta sisältö sitäkin kivempi.

Sisällä oli 2 Sandra-lehteä , 2(!) kerää Novita Alpaca-lankaa, ja vielä Bambupuikot! Aa, mua ihan pyörryttää. Tää oli paljon enemmän kuin osasin ees odottaa. Nyt mä tiedän miksi kaikki ihastelee alpakkaa. Veljellekkin piti mainostaa ja samaa mieltä se oli, että alpakka vei merinovillastakin voiton. Ja bambupuikot! Iih, mä rakastan niitä, mut mullei ollut vielä yksiäkään omia. No nyt on :) Ja Sandratkin vaikutti kivoilta :)
(ja mukana oli myös kiva kirje, jossa oli äänestäjien kommentteja)

Kiitos!



Eilen mainitsin, että Novitan ohjeessa oli jotain tyhmää. No musta ainakin.

Miten ihmeessä sä voit kaventaa kaksi silmukkaa nurin takareunoista? No mä sovelsin sitä siten, että kavensin kaksi silmukkaa takareunoistaan oikein nurjalla puolella. Se on toi kohta 1 kuvassa.

Mutta tolleen noista nurjista silmukoista tuli aika rumia. Mä muutin sen sitten siten, että kavennan aina noilla oikeilla silmukoilla. (numero 2) Ja musta tuli kyllä paljon siistimmin.

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Meemitys

Tämäkin meemi on kiertänyt jo monet blogit, mutta ei se mitään. Ei mulla oikein muutakaan tarjottavaa ole nyt :)

Johanna K siis haastoi mut.

Kerron mitä mulla on päälläni kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perässä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa tästä haasteesta ja tästä merkinnästä.

No nyt on päällä se itsetehty Palma-poncho, sen alla mun lempparipaita H&M:stä, jossa on turkoosit 3/4 hihat, ja muuten valkoinen, sen alla saman paikan ruskea toppi. Farkut (kanssa lempparit :) mitenniin viikonloppuvaatteet?) Vero modasta ja Nukkumaijan unisukat jalassa. Kaulassa on myös t.sin 3pv sitten ostamani puu/muovi "lättähelmistä" tehty kaulakoru. Oli kerrankin hyvä ostos. Olen pitänyt jokapäivä sitä ku on niin kiva :) Lisänä on myös risat sukat ja muuta mielenkiintoista, mutta jätetään ne väliin.

Hmm.. Kenet mä haastaisin? Haa! Amelien! Hihii.

Olen mää neulonukkin. Ja hiihtänytkin tänään :D (Jokatalvi mut pakotetaan ainakin kerran hiihtämään, kerroinko jo että mun isä hiihtää jokapäivä yli 10km?)

Nyt mulla on kietsusta taka-ja toinen etukappale valmis! Hihii. Etukappale tuli ihan ällistyttävän nopeasti. No ehkä eilisen mummolavierailu edisti sitä, mutta silti, kun kokoajan kavennellaan. Pitääkin huomenna muistaa näyttää yksi juttu, minkä Novita tekee musta ihan hassusti...

torstaina, tammikuuta 26, 2006

???

Muutama kysymys torstain kunniaksi.

Voiko Clapotiksen tehdä yksivärisestä langasta? Tai siis tottakai sen voi tehdä, mutta onko kukaan tehnyt? Mä olen nähnyt vain monivärisiä Clapoja.

Sopiiko Bibo ja Clapotis yhteen? kun molemmissahan on sellaista vinokuviota :) Ajattelin ottaa neuletrendit kiinni kertaheitolla tekemällä kevättakin kamuksi Bibon, Clapotiksen ja Ailit :) (laiska olen, en nyt jaksa linkittää)

Ja vielä viimeinen kysymys. One skein wonder-imitaation teen Samoksesta. Ja kysymys onkin, että kumpi sopisi paremmin Lollipop-valkoinen vai sininen-valkoinen? Ideana on , että "päävärinä" on valkoinen, ja hihaan ja hmm.. reunaan(?) tulee joko Lollipopilla tai sinisellä Samoksella.



Huomasin eilen itsessäni hamsterin piirteitä. Tarkoitus oli ostaa vain yksi kerä Woolia, kun epäilen että paidasta loppuu kun teen siitä vähän pidemmän ja hihatkin pidemmiksi. Ja kuitissa luki Novita Wool ja 2x Novita Samos... Ehee. Eikä kummallekkaan samokselle ollut oikein suunnitelmaa. Joka muotoutuikin sitten kotimatkalla :)

keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Neuleolympialaiset

Yllytyshullu kai minäkin. Kerroin kaverille asiasta ja hän heti sanoi, että pitäisi osallistua. Kun vaan keksisi miten. En kyllä löytänyt mitään e-mail osoitetta mihin se osallistumisviesti pitäisi lähettää. Haluaako joku auttaa? :)

Ja mikä on mun olympiatyö? No mä ajattelin ottaa aika helpon... Meinaan tehdä One skein wonderista imitaation. Siellä sanottiin, että aloittelijat saavat ottaa helpomman työn, mutta vaikka mä en _ihan_ aloittelija olekaan, otin vapauden tehdä helpon työn, koska kuulun juniorisarjaan :D

Ja loppukevennys. Maistuis varmaan teillekkin.

(Paprika-kinkku-juusto-sämpylärullia ála Derea)



Edit: Ooh! Nyt aloin vasta lukemaan blogeja, ja huomasin kultaista kudinpuikkoa katsoessani, että mua oli Miljan kanssa äänestetty Parhaaksi uudeksi tulokkaaksi. Kiitos kovasti kaikille äänestäjille :)

tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Olipa kerran...

...ihan tavallinen kuviksen tunti. Teimme rautalangasta ja paperimassasta hahmoja. Ihmisiä niiden pitäisi kyllä muistuttaa, mutta mun ei ainakaan :D No opettaja sitten sanoi, että niissä pitäisi olla jokin juju. Että ne tekisi vaikka jotain hauskaa. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, jos arvaat mitä mä keksin tehdä.


Kuva on taas harvinaisen selkeä...

Eikö noi hammastikut olekin just loistavat tohon? Ne on oikein koristeltu toisesta päästä :) Vielä ei ole näyttää kuvaa valmiista massahahmosta, huomenna maalataan ne. Vaikka en mä tiedä kehtaanko näyttää sitä täällä :D Sen näkee sitten. Mutta ainakin sillä on oma kudin. Ja siinä on vieläpä palmikoitakin. Ja se on jo päätellyt aloituslangankin :)

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

Kaikki uusix

Tuleekohan tästä joku viikonlopputapa? Kun taas ompelin. Otsikko on Novitan ärsttävä lausahdus, joka kuvaa kyllä tätä tapausta. Näet nimittäin kuvassa mun vanhat farkut, jotka koki pienen muodonmuutoksen :)

Eli saumat vaan auki, ja lahjepala siihen tilalle. Ehkä maailman vanhin kierrätysidea, mutta ei se mitään. Kivaa se oli silti. Eikä kestänyt edes kauaa. Mulla on kesäksi jo pari uutta hameideaa :) Ja sitten pitää vielä keksiä rippijuhliin joku hame, ellei osteta sitten kaupasta. Mutta mulla on siihenkin alustava suunnitelma.

(jaahas, sukat on sitten aika makkaralla)

Mulla on hirveitä ongelmia päättää seuraava työ, vaikka vasta toissapäivänä aloitin uuden. Kietsusta oon nyt tehnyt takakappaleen pitsit, ja seuraavaa kohtaa pitää vielä pohdiskella, kun en ihan tajunnut mitä siinä tehdään.

Niin niistä uusista töistä. Tekisi mieli tehdä yksi toinenkin takki kevät-Novitasta. Mutta sen ajattelin puuvillaisena. Nyt alkoi pitsikausi :) Se onkin yllättävän kivaa. Myös haluaisin tehdä kesätopin, vähän mukaillen yhtä Modan ohjetta. Ja tekisi mieli tehdä taas sukkia. Ja mulla on yhdet sukatkin kesken. Ne on vaihteeksi puuvillaa, ja ihan pelkkää sileää. Sitä on kiva tehdä aina välillä, vaikka kun isä tunkee mun koneelle :)

torstaina, tammikuuta 19, 2006

Jee, se valmistui!



Ja ihan edessä näkee taas colori-lankojen ihanimman ominaisuuden. Mutta aattelin pistää ton puolen taakse, niin ei ole mun ongelma :D

Mikä: Poncho
Lanka: Novita Palma 175g (3 ja 1/2 kerää), Nalle colori ehkä n. 100g? (ihan arvio, kun ensimmäinen kerä oli vajaa)
Puikot: 7mm (bambu <3)
Koko: n. 41cm x 78cm (yhden kaistaleen koko siis)
Aika: 10 pv


Valmistui ihanan nopeasti. Kaula-aukko on hiukan löysä, ja meinaa valahtaa. Mutta sen voi korjata nauhoilla. Seuraavana on vuorossa kevään Novitasta kietsu. Mutta sen säästän perjantaherkuksi :D Tänään pitää tehdä kaverin pipoon pidennystä, ettei raukka joudu kulkemaan kauempaa ilman pipoa. (sillä on kyllä semmonen pehko, että ihmettelen, jos korvat palelee :)

Meidän koulussa kävi tänään Idols-Ilkka :D Se kun on mukana koulukiusausta vastustavassa kampanjassa, missä meidän koulukin. Ei kyllä laulanut meille. Mutta hyvä se, ei ollut mun suosikkeja Idolsista.

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Outoja tapoja -meemi

Hih, mut on haastettu jo kolmelta eri taholta vastaamaan omituisuusmeemiin. Mutta mä kerron nyt vain yhden jutun, koska tääkin on jo niin suosittu meemi, että alkaa jo vähän kyllästyttää nähdä joka blogissa.

Lapasten laitto käteen
Tästä saan usein kommenttia :) Ne on pakko laittaa oikealla tavalla. Eli ensin taitetaan resorit päälle (ja mulla on vielä kahdet pitkävartiset lapaset päällekkäin, eli yhteensä 4 resoria aina taitettavana :), sitten paidan hihat niiden resorien päälle, ja sitten vielä takin hiha siihen päälle :D Eipä ole ranteet jäässä!

Ostin eilen aika ison kasan Woolia. Lehmuksen väristä. Uusimmasta Novitasta on tulossa yksi juttu, mutta ensin poncho valmiiksi. Toinen kappale on jo yli puolenvälin hiukan, mutta siihen tarttee vielä tehdä yhteen kohtaa pieni lisäkaistale.

Nimittäin oli tiheys tiukentunut. Ja kolme kertaa yritin eri silmukkamäärillä, kun en enää muistanut, että paljon niitä oli ekassa kappaleessa :) Muistin vain, että toka numero oli 6 (onnennumeroni). Lopulta muistin, et niitä olikin 46s kolmannella yrityksellä. Mutta siinä vaiheessa, ku huomasin, että kappale oli liian kapea, olin jo tehnyt sitä n. 20cm. Ei kai nyt tollasta määrää voi purkaa?? Mä sitten vaan sujuvasti lisäsin kerroksen alussa 5s, ja jatkoin eteenpäin. Lopuksi pitää sitten tehdä viiden silmukan kaistale, joka ommellaan siihen. Outoihin tapoihin voisi varmaan laittaa laiskuuden... Tuskin tulee kovin siisti, mutta sen voi pistää yhdistyssaumaan, ja pitää takana :)

maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Jooh

Oletetaan, että olet kipeänä. Kurkku kipeä, nuha ja vähän lämpöä. Mikä olisi fiksuin parantumistapa?

a)Nuku mahdollisimman paljon
b)Katso hömppää ja neulo
c)Ompele jotain, mikä sisältää keskietuja, piilovetoketjuja, rypytystä ym. pikkutarkkaa näperrystä.

Ja nyt arvaa mitä mä tein.



Tältä se yrittää näyttää.



Eli uusimman Modan (1/2006) Salsa-hameen ohjeella tehty :) Vaikka aikalailla muokkailtu, kun ohje oli aikas kökkö. Ja mä fiksu en jaksanut lukea sitä ihan loppuun. Mutta ihan sopiva tuli silti :)

Ja sille joka ei tiedä kerrottakoon, että alimmassa rimpsussa on kangasta 3 metriä. Phuh.

torstaina, tammikuuta 12, 2006

Nuku hyvin Erin



Mun marsu piti lopettaa tänään. Sillä oli joku kasvain, sekä takaraajahalvaus. 7 vuotta se eli, ja toivottavasti hyvän elämän.

Pidä hauskaa pilven reunalla, en unohda sinua.

(novita tuli tänään)

keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Kuviaa



Sain kuitenkin kuvan kamun piposta. Se pyysi tekemään sitä vielä vähän. Mä jatkan sitä mustalla Teddyllä alareunasta. Silmukoiden poimiminen ei houkuttele :/ Ja niitä oli kummiskin 16/puikko...



Ja edellinen päässä vähän hassusti. Se on oikeasti vähän pidempi, mutta ei kyllä tässä nyt ihan näy.

Ja mun poncho! Se on unelmanpehmeää, mutta tuttifrutti-väri alkaa epäilyttää. En mä ihan tiedä kehtaanko pitää tätä julkisesti (lue: koulussa), mutta se ei kyllä kerrankin lopauta inspiraatiota. Hei haloo, seiskan puikot, bambua, ja pehmolanka. Tulkoot sitten kotiponcho :) Toimisi ehkä neuloessa?



Teen tätä vähän Fannin mittojen mukaan. Mulla kun ei ollut mitään käsitystä, että minkäs kokoisia niitten palojen pitäis olla? Ja nyt vaihdoin eilen just uuteen kerään, ja työ oli n. neliön muotoinen. Eli kun Fannin mitat oli 40x78, ja mulla on 4 kerää. Noilla mitoilla pitäis siis langan passata, kun menee suunnilleen 2 kerää yhteen kappaleeseen. Kait. Ehkä selvittiin säikähdyksellä. Paitsi jos mua alkaakin hapsuttaa :D

maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Vuoden 2006 1. ja 2. valmistunut

Kaverin pipo valmistui jo perjantaina, mutta en jaksanut ottaa siitä kuvaa :) Ja tänään vein sen kouluun kaverille, niin tietty unohtu ottaa kuva ensin. No mutta aikalailla peruspipo se oli ja Teddystä tehty.



Eilen sain sitten äidin Fifin valmiiksi. Jee nyt mä oon virallisesti Ullan lukija :) Ja kuulun Fifittäjiin. Lopussa alkoi vähän jo tökkiä hullut silmukkamäärät, ja etenkin nurjat kerrokset. Siinä on jotakuinkin 27 ruutua, en nyt ole ihan varma. Ja leveys on n. 160. Seitsemän veljestä n. 220g(?) ja vitosen puikot.

Harmiksi yläreuna rullautuu :/ Vaikka siinä on 2 kerrosta ainaoikeaa, ja päättely nurjalla, eli oikealla puolella näkyy 2 nurjaa kerrosta. Mutta ei kai se haittaa. Äitiä ei ainakaan. Ja saa sen päälle laittaessa suoristettua jolloin se pysyy vähän suorempana.

Anteeksi huono kuva, piti ottaa (taas) äkkiä, kun _joku_ ei muistanut ladata kameran paristoja. Ensikerraksi lupaan parempia kuvia.





Uusi työ vaan puikoille heti :) Aloin tekemään ponchoa Nalle colorin siitä valko-kelta-viher-sini-pinkistä ja v. sinisestä Palmasta. Taitaa nyt olla jo poistettu väri, se on sellainen tosi haalea. Mutta Nalle näkyy kivasti sieltä seasta. Ja se pehmeys <3 Vaikka Palmaa on kammottava neuloa, tällaisena se menee jotenkuten. Ja 7mm puikot, työ etenee mukavaa vauhtia.

Mietin vaan, että riittääkö 4 (+n. 1/3 osa kerää) kerää Palmaa ponchoon? Nalle tuskin loppuu, ja sitä (kai) saa vielä kaupoista. Haluaisin sellaisen kahdesta suorakaiteesta tehdyn, mutta hätätilanteessa kai voisi tehdä yhdellä pitkälläkin. Vai kumpaan edes menee enemmän lankaa? :) Mä olen tietämätön poncho asioissa, en ole tehnyt yhtään, enkä omista yhtään kaupankaan ponchoa.

lauantaina, tammikuuta 07, 2006

Noni!



Jumbon Anttila oli pelastus. Vaikka varmaan Myyrmannissakin jo nyt olisi ollut. Ja toi toinen on sitten se turkoosi, vaikka vihreältä näyttääkin. Vihreää olisin ostanut syystakin kamuksi huiviksi, mutta ei ollut muuten ku Nallessa :/ Näytti ihmeen "laimealta" se väri. Toivottavasti 7v:ssä on sitten parempi. Jos se ees oli samaa väriä :)

Noi jättiraidat oli kyllä melkein kaikki jotain kakkoslaatua. Tää oli ainoa, joka näytti päällisin puolin suht ok:lta. Yhdessä oli kaksi 1cm halkasijalta olevat nuhruiset solmumöykyt. Ei houkutellut. Ja parissa oli oikein näkyviä värivirheitä. Saas nähdä mitä tämä paljastaa.

Malibu ja Hawaji eivät näyttäneet kyllä yhtään houkuttavilta. Ehkä johonkin reunaan, mutta en kyllä oikein tykkää. Ehkä mieli vielä muuttuu, niinku ton jättiraidanki kanssa :)

Koskakohan Novita meinaa tulla? Eikös tälläviikolla pitänyt jo tulla? (kuitenki kaikki muut on jo saanu sen)

Tänään on ollut liikunnantäytteinen päivä. Aamulla tennistä, ja iltapäivä/ilta alennusmyynneissä :) Se se vasta urheilua onkin :D

perjantaina, tammikuuta 06, 2006

Kun kaikki muutkin...

Nyt on mullakin sitten nappi. Laitoin muiden napit toivottavasti oikein, korjatkaa jos ne ei esim. näy tjsp. Erottuuko tuo teksti taustasta hyvin?



Edit: Anteeksi haamut, jouduin lisäämään nuo napit kolme kertaa (painoin vahingossa sitä clear edits nappia :/), ja unodin vielä samalla lisätä omani sinne.

torstaina, tammikuuta 05, 2006

Modat ja Operaatio Paita

Kävin Myrmannissa uutuuslankoja metsästämässä, mutta ei niitä tietty ollut siellä. Pah. No ostin sitten lohdutukseksi Modan, kerta oli vielä alennuksessakin :)

En nyt ruodi ohjeita läpi, kun se niin monessa blogissa on jo tehty. (en kyllä vielä edes ehtinyt lukea sitä)

Ja kirjastosta tarttui mukaan viime kesän Moda, joka oli sattumalta juuri se jota etsinkin toppiohjeen takia. (se toppi, minkä melkein kaikki tekivät viimekesänä) Ja löysin siitä nyt vielä toisenkin topin, jonka voisi toteuttaa ehkä.



Seuraava kysymys onkin, mikä on Operaatio Paita? No se on paidan pienennysprojekti. Tää ohje on Novita 2003 syksy-lehdestä. Ja ihan ensimmäinen kokonaan itse neulottu paita. Paha vaan, että siitä tuli liian iso.



Ja tässä näkyy, miten paljon sitä pitäisi pienentää, jotta se olisi sopivan kokoinen. Mä silloin tätä tehdessä mistään mallitilkuista mitään tiennyt. Samat puikot ja lanka kuin ohjeessa, eikös sillon pitäisi tulla automaattisesti oikeankokoinen?



Eli saumuri ja ompelukone vaan esiin ja uhkarohkeaan koitokseen. Ei siinä kyllä oikeasti ole mitään uhkarohkeata, koska se on nyt niin pussittava, ettei se ole kiva edes kotipaitana. Eli vaikka menisi täysin pieleen, niin ei se haittaa, koska en sitä tällaisenakaan pitäisi.

keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

!!!!!!!

Katja, olet ihana! Mä rakastan näitä silmukkamerkkejä, ne on ihania! Pitää vaan keksiä niille joku hyvä paikka, ettei häviä.




Kävin tänään Heurekassa pitkästä aikaa :) Ja sain Novitaan liittymislahjana nuorisoekstran. Harmi vaan, että mulla oli jo se :) No taidan antaa tän sitten vaikka kaverille, jos se innostuisi neulomaan. Toivottavasti se Novitan kevätnumero tulee pian. Minen jaksa enää oottaa... Ja uutuuslangat.

tiistaina, tammikuuta 03, 2006

"Erikoissukkia"

Edellisessä viestissä kerroin, että mulla on ihan järkyttävä kasa sukkia. No tässä on muutamia "erityisiä" (vaikka kaikki onkin ihan yksinkertaisia).



Heti alkuun pahoittelen tosi huonoja kuvia, mut mä luulin, että kamera oli mennyt rikki, niin piti ottaa nopeasti. (kuvan siirron jälkeen veli selvensi, että siinä oli joku asetus, miksei esikatseluikkunassa näkynyt mitään. mä en ilmeisesti osaa käyttää kameroita :D)

Ylimpänä on farkunsiniset sukat. Ne on erityiset siitä syystä, että ne on keinokuitua. Tehty Fleur langasta, ja kovassa käytössä siksi, ettei ne kutita paljaita jalkojakaan. EI ne kyllä varsinaisesti lämmitä, mutta ne on muutenvaan kivat :)

Sitten on punaisesta 7v-raidasta neulotut polvisukat. Mun on pakko tehdä lisää polvisukkia, kun nää on niin ihanat. Tein nää viimekesänä. Helteillä ei ollut mitään tekemistä, niin mä menin puun alle varjoon istumaan ja neulomaan villasukkaa :D

No noi maastovihreät sukat on jo vähän pienet, eikä ne niin erikoiset oikeasti ole, mutta niistä alkoi mun "kunnollinen" neuleinnostus. Nuo on ne koulun pakolliset sukat, ja ne valmistui 2 viikkoa aikataulua edellä :D Noi on toiminu hyvin luistinsukkina.

Kuvan vikat sukat on tehty Nalle colorista. Sukat on kokonaan joustinta 2o 2n. Myös pohjasta siis. Ajattelin tällätavalla saada tiukemmat sukat, mutta nää on kyllä aika löpsöt. Kivat silti myös, ja näitä käytän tosi usein. Nämä valmistui Nalle-huumassa. (kokeilin kerran Nallea ja huomasin, että siitä tulee ihanan ohuita sukkia)

sunnuntaina, tammikuuta 01, 2006

1.1.2006

Mä en koskaan tee uudenvuodenlupauksia paitsi nyt :) Lupaan (itselleni), että kirjaan ylös kaikki tämän vuoden käsityöt, ja otan kuvan niistä. Tän vuoden kaikista töistä ei ole mitään tietoa. Ja kolmas lupaus on tehdä vähemmän sukkia :D Mulla on oikeasti varmaan 30 paria sukkia kaapissa.